Közélet

Számítástechnikai eszközökkel segít a megyei kormányhivatal

Számítástechnikai eszközökkel segít a megyei kormányhivatal

2019. március 28., csütörtök
Számítástechnikai eszközökkel segít a megyei kormányhivatal

Falugondnoki szolgálatot, védőnői feladatok ellátását, intézményi adminisztrációt és oktatási célokat is szolgálnak majd azok az informatikai eszközök, amelyeket szerdán adott ingyenes használatba a Csongrád Megyei Kormányhivatal különböző közfeladatot ellátó szervezeteknek. A hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter iskola például 12 számítógépet kapott, melyeknek a számítógépszerelő-, karbantartó képzésben résztvevő tanulóik veszik hasznát.

Összesen 78 darab, a hivatal által már nem használt eszközt adott át szerdán Juhász Tünde. A kormánymegbízott elmondta: egy 2015-ben történt informatikai fejlesztés után döntött úgy a hivatal vezetése, hogy a lecserélt számítógépeket olyan intézményeknek, civil szervezeteknek adja, ahol szükség van rá. Az elmúlt négy év alatt közel 300 eszköz hasznosult így. Az egyébként kifogástalan állapotban lévő berendezések idősotthonokba, fogyatékkal élők bentlakásos intézményeibe kerültek.

Az átadáson kilenc szervezet,köztük az Ásotthalmi Klebelsberg Közösségi Ház és Tanyamúzeum, az Odú Központ Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete, és a szegedi Dr. Waltner Károly Otthon kapott belőlük.Az értelmileg akadályozott gyermekeket és felnőtteket ellátó intézmény igazgatója, Szűcs Péter az átadáson elmondta, a most kapott tíz gép számukra nagy segítség, az utóbbi időben ugyanis több informatikai eszközük is tönkrement. Így gyorsan tudják pótolni az irodai munkában hiányzó berendezéseket és a bentlakóknak is jut belőle a szabadidejük tartalmas eltöltésére.

A Klúg Péter Iskola igazgatója, Horváth Norbert büszkén mutatta mega vendégeknekaz intézmény egyik számítástechnikai tantermét, ahol az iskola OKJ-s számítógépszerelő-, karbantartó szakképzésben résztvevő, hallássérült diákjai már birtokba is vették a gépeket: épp az összeszerelést és a programok telepítését végezték. Mint elmondta, egy fogyatékos gyermekeket képző intézmény számára nagyon fontos cél, hogy használható, a biztonságos megélhetést nyújtó tudást adjon a diákjainak. Az informatika ilyen, a hallássérült fiatalok képesek kiválóan elsajátítani.

Az iskolának a gépeken kívül is hozott még ajándékot dr. Juhász Tünde: Pölös Zoltán, Szegeden élő, down-szindrómás természetfotós képeiből öt alkotást adott át, amelyekkel az intézmény falait fogják díszíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.