Hírzóna

Montenegrói drogcsempészt meszeltek el Szegeden

Montenegrói drogcsempészt meszeltek el Szegeden

2019. március 20., szerda
Montenegrói drogcsempészt meszeltek el Szegeden

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy hazájában rendőrként dolgozó montenegrói férfit, aki több mint kilenc kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni 2017-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 43 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott 2017. június 26-án éjfél előtt jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a jármű tételes ellenőrizése mellett döntöttek, ezért megkérték a sofőrt, hogy álljon autójával vizsgálócsarnokba. A kérés hallatán a férfi idegesen kezdett viselkedni, sőt a pénzügyőrök kérésének, hogy a csomagtér ajtajára gyárilag felszerelt pótkerék burkolatát távolítsa el, sem akart először eleget tenni. A pótkerék gumiabroncsából 24 műanyag fóliával körbetekert csomag, összesen 9223 gramm marihuána került elő. A 20 millió forint feketepiaci értékű kábítószer-szállítmány hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 119 százaléka volt. A vádlott az eljárás során beismerte a bűncselekmény elkövetését, és az utolsó szó jogán bocsánatot kért tettéért. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.