Közélet

Még Csongrádban is munkaerőhiány van

Még Csongrádban is munkaerőhiány van

2019. március 27., szerda
Még Csongrádban is munkaerőhiány van

Az elmúlt 6-8 évben a megyében hozzávetőlegesen 20 milliárd forint állt rendelkezésre, hogy segítsék a munkát keresők elhelyezkedését - írja a Délmagyar.

A portál cikkéből kiderül, hogy országosan és Csongrád megyében is nőtt a foglalkoztatottak száma, és ezzel párhuzamosan csökkent az álláskeresőké. Az elmúlt 6-8 évben a megyében hozzávetőlegesen 20 milliárd forint állt rendelkezésre, hogy segítsék a munkát keresők elhelyezkedését. Ez bértámogatásként irányulhatott a cég felé, de képzés, vállalkozás indítását is segíthették, vagy nyújthattak belőle utazási és lakhatási támogatást. – Most már minden szakma hiányszakmának számít, mert szinte mindegyikben tudnának még felvenni dolgozókat a munkaadók. A tendencia a közfoglalkoztatásra is igaz, évekkel ezelőtt megyei szinten még 10 ezer ember dolgozott ott, ma ez a szám 3 ezer körüli, és a közfoglalkoztatásban is elkelne még pár dolgos kéz – közölte Juhász Tünde kormánymegbízott. További részletek

ITT

olvashatók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.