Hírzóna

Külföldi drogcsempészt ítéltek el Szegeden

Külföldi drogcsempészt ítéltek el Szegeden

2019. március 8., péntek
Külföldi drogcsempészt ítéltek el Szegeden

Jogerősen hat és fél év börtönnel sújtott a Szegedi Ítélőtábla pénteken egy szerb és dél-afrikai kettős állampolgárságú férfit, aki csaknem 17 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Csehországba csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hat évre kiutasította Magyarország területéről. A férfi nem tudott visszafizetni egy 8500 eurós kölcsönt, és a hitelezői felajánlották neki, hogy tartozását rendezheti, ha kábítószert szállít Koszovóból a csehországi Teplicébe. 2017 szeptemberének végén Szerbiában, Nisben található lakóhelyéről elvitte élettársa autóját Koszovóba, Prizrenbe, hogy ott drogot rejtsenek el benne. A vádlott az átalakított autóval a röszkei határátkelőhelyen október 20-án éjjel jelentkezett belépésre. A pénzügyőrök az ülések alatt és a hátsó lökhárító mögött kialakított rejtekhelyeken 22 csomagban csaknem 17 kilogramm marihuánát találtak. A vádlott beismerte bűnösségét. A táblabíróság ezzel a döntéssel helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.