Politika

Kizárja az LMP-t az Eu­ró­pai Zöld Párt EP-frak­ci­ója

Kizárja az LMP-t az Eu­ró­pai Zöld Párt EP-frak­ci­ója

2019. március 25., hétfő
Kizárja az LMP-t az Eu­ró­pai Zöld Párt EP-frak­ci­ója

Ki­zárja az LMP-t so­ra­i­ból az Eu­ró­pai Zöld Párt EP-frak­ci­ója, ha a li­be­rá­lis tö­mö­rü­lés együtt­mű­kö­dik a Job­bik­kal. Az

azonnali.hu hírportálnak beszélt erről

a zöldek képviselő-csoportjának társelnöke. Philippe Lamberts azt mondta, az LMP-vel folyamatos tárgyalásokat kell folytatniuk, mert a párt az utóbbi hónapokban több problémás álláspontot is felvetett. Ilyen volt a Jobbik–LMP-együttműködés is, amely a zöldek szerint az LMP esetében egyértelműen kizárást von maga után. A társelnök hozzátette, nem hisz a Jobbik néppártosodásában.

Ma újabbbotrányos Jobbik-felvétel szivárgott ki, ami szerint a pártban mindennapos a zsidózás. Az

Origo birtokába jutott

a Jobbik egyik frakcióülésének teljes hanganyaga, az ülésen Lenhardt Balázs kizárásáról volt szó. Fontos adalék, hogy a Jobbikot ekkoriban sorra rázták meg a súlyosabbnál súlyosabb botrányok, komoly válságba taszítva a pártot. A felfokozott hangulata felvételen is érzékelhető volt, hiszen a jobbikos képviselők egymást túllicitálva tettek antiszemita megjegyzéseket:

kiderült, hogy a Jobbik annyira antiszemita párt, hogy két szakértője volt ekkor: az egyik külügyi, a másik zsidószakértő

- írja az Origo. Utóbbi Hegedűs Lórántné, aki egyszerűen "egymást ajnározó zsidókról" beszélt, és ez még csupán ízelítő. Itt vannak az újabb döbbenetes megnyilvánulások a Jobbikból, rámutatva arra, hogy a párt színtisztán a zsidógyűlöletre épül - állítják a cikkben, ahol további részletek is olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.