Hírzóna

Jó Reggelt Szeged! - Kivágják a levendulás rózsakertet a Víztoronynál

Jó Reggelt Szeged! - Kivágják a levendulás rózsakertet a Víztoronynál

2019. március 29., péntek
Jó Reggelt Szeged! - Kivágják a levendulás rózsakertet a Víztoronynál

95 milliót áldoz az önkormányzat az újszegedi Víztorony tér felújításának első ütemére. Egy elégedetlen szegedi szerint ezzel értéket pusztítanak.

Most egy elégedetlen szegedi lakos tette közzé,

hogy ez a fejlesztés rombolással is jár majd. “Biztosan nagyon szép, hajót mintázó mászókarendszer épül egy nagyobb projekt részeként. De véletlenül sem úgy tervezték meg, hogy a meglévő levendulás rózsakert, ami öt éve épült, hogy megmaradhasson” – írta bejegyzésében, majd hozzátette, hogy a kertet áttelepítik Tápéra.

Ahogy arról már beszámoltunk

, Szeged

legrégebbi lakótelepének

rekonstrukciója december közepe óta csúszik. A beruházást lassan egy évvel ezelőtt jelentették be, a környékbeliek életét jócskán megnehezíti a hónapok óta tartó fejetlenség. Sokan azzal nyugtatják magukat, hogy szép lesz majd, ha elkészül, de vannak, akik csalódottak, amiért nem jut nekik a felújításból: a Kockaház utca a lakók szerint úgy néz ki mint egy putri, ráadásul rendkívül balesetveszélyes is, a városvezetés ennek ellenére kihagyta az utcát a rekonstrukciós programból.

Máris letaroltak egy autót Tápén.Pedig még a várható közlekedési káoszt kialakító Irinyi János utcai útlezárás hetekre van. A tápéiak eddig is háborogtak a forgalomkorlátozás miatt, most egy daru okozott felfordulást az érintett útszakaszon.

Dr. Kiss Gabriellát bízta meg egy éves időtartamra a Szegedi Ítélőtábla vetésével dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke.Összbírói értekezlet keretében jelentette be március 28-án, csütörtökön Szegeden dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, hogy április 1-től egy évre dr. Kiss Gabriellát bízza meg a Szegedi Ítélőtábla elnöki teendőinek ellátásával.

Falugondnoki szolgálatot, védőnői feladatok ellátását, intézményi adminisztrációt és oktatási célokat is szolgálnak majd azok az informatikai eszközök, amelyeket szerdán adott ingyenes használatba a Csongrád Megyei Kormányhivatal különböző közfeladatot ellátó szervezeteknek. A hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter iskola például 12 számítógépet kapott, melyeknek a számítógépszerelő-, karbantartó képzésben résztvevő tanulóik veszik hasznát.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.