Közélet

Gyerekek rajzait várja a megyei katasztrófavédelem

Gyerekek rajzait várja a megyei katasztrófavédelem

2019. március 1., péntek
Gyerekek rajzait várja a megyei katasztrófavédelem

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. Az immár hatodik alkalommal kiírt pályázatra készített alkotásokat május 10-ig kell eljuttatni a fővárosi és megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokra - közölte a Csongrád megyei szervezet.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság az idén olyan alkotásokat vár, amelyeken keresztül az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzés és a tűzvédelem fontosságát, a tűzoltói hivatás világát. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat várnak, az iskolások három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhatnak. Ők szabadkézi rajzot, plakátot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg készíthetnek számítógépes programot. A pályaműveket május 10-ig kell benyújtani az alkotástól függően személyesen, postai úton vagy e-mailen a fővárosi, megyei igazgatósághoz. Az országos pályázat fővédnöke

dr. Góra Zoltán

tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke

dr. Bérczi László

tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő. A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait június 7-én, Budapesten adják át. Az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, és különdíjak is gazdára találnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2019” címet, ami együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.