Hírzóna

Ezt jól megúszták a Csongrád megyei tűzoltók

Ezt jól megúszták a Csongrád megyei tűzoltók

2019. március 21., csütörtök
Ezt jól megúszták a Csongrád megyei tűzoltók

2016 után idén ismét a szentesi uszodába várták a versenyzőket a tűzoltók országos úszóversenyére. Tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Gyors-, hát- és mellúszásban, négy korcsoportban, három különböző távon mérték össze erejüket március 20-án a katasztrófavédelem munkatársai. A BM OKF Országos Úszóbajnokságát a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület közösen szervezte meg - tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Reggel nyolc órától gyülekeztek a versenyzők a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkezett nevezés, több mint kétszázan regisztráltak a megadott határidőig. A Csongrád megyei igazgatósághoz tizenöt versenyszámban érkeztek a jelentkezések, a résztvevőket negyvenhét futamban indították el a szervezők. Az ünnepélyes megnyitó a technikai értekezletet követően vette kezdetét. Elsőként Szentes város polgármestere,

Szirbik Imre

köszöntötte a csapatokat, majd

Szatmári Imre

tű. dandártábornok, megyei igazgató kívánt sérülésmentes versenyzést a résztvevőknek. A megnyitót követő percekben már rajthoz is álltak az első futam versenyzői, a legfiatalabb férfiak álltak fel a rajtkockára, hogy aztán a száz méteres gyorsúszással kezdetét vehesse a viadal. Ezt követően sorra indították a bírók az egyes számokat, egymást váltották a rajtkockákon a sportolók. Amíg az ötven méteres medencében, kilenc pályán úsztak a versenyszámokban érintett versenyzők, addig a huszonkét csapat többi tagja a szárazföldön szurkolt és melegített a következő futamra. Lelkes kiabálással bíztatták társaikat, izgalommal figyelték a kijelzőn megjelenő eredményeket. Szurkolásból nem volt hiány, egész délelőtt visszhangzott az uszoda a lelkesítő szólamoktól. Végül délután fél egykor álltak a rajthoz az utolsó versenyszám úszói, a női-férfi kétszáz méteres mix váltót is hangos drukkolás kísérte az első métertől az utolsóig. A versenyt záró vegyes versenyszám után Győr-Moson-Sopron megye örülhetett, csapata ért elsőként a célba. A délutáni eredményhirdetésen a díjakat Szatmári Imre tű. dandártábornok,

Berecz György

tű. ezredes és

dr.

Gubicza József

tű. ezredes adták át a legeredményesebb versenyzőknek. Az idei úszóversenyt Berecz György zárta, méltatva a versenyzők teljesítményét, a mostanihoz hasonló részvételt kívánva a további versenyeken is. A 2019-es versenyen a főváros csapata szerepelt a legjobban, ők gyűjtötték össze a legtöbb pontot érő helyezést. A csapatverseny első hat helyezettje:

  1. Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  2. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  3. Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  4. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  5. Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
  6. Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.