Hírzóna

Embercsempész bukott le Röszkénél

Embercsempész bukott le Röszkénél

2019. március 28., csütörtök
Embercsempész bukott le Röszkénél

Embercsempészés miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki két koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

A szerb honosságú személyautóval érkezőférfi és két utasa március 28-án néhány perccel éjfél után jelentkezett belépésre a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök megállapították, hogy az ellenőrzésre átadott két szerb útlevél nem az autóban ülő utasok részére lett kiállítva. Meghallgatásuk során a férfiak koszovói állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A jármű vezetőjével szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. A nyomozók a sofőrt őrizetbe vették. Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísértékaz ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.