Sport

Első lépés Köln felé: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock

Első lépés Köln felé: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock

2019. március 24., vasárnap
Első lépés Köln felé: MOL-Pick Szeged–Wisla Plock

A MOL-Pick Szeged vasárnap 16 órakor Plockban lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Borbély Ádám: Esélyesebb a Szeged, de nem feltartott kézzel megyünk ki ellenük

– Hatalmas bravúrral, az otthoni vereség után fölényes idegenbeli győzelemmel jutottak tovább a Silkeborg ellen a Bajnokok Ligájában. Erre mindenki felkapta a fejét.

– Elvárás volt már a szezon előtt, hogy az alsó ágról továbbjussunk és a 16 közé kerüljünk. Az első meccs után tényleg egy kisebb csodát vittünk véghez, a visszavágó utolsó 40 percében 11 gólos előnyt hoztunk össze. Ez nem mindennapi ezen a szinten két, közel azonos képességű csapat esetében.

– A Szeged elleni bravúrhoz sokkal több kell a nyolcadöntőben.

– A Szeged legalább egy szinttel erősebb csapat. Minden posztra két, nemzetközi szinten is elismert játékosa van. Ami biztos: nem lesz megállás a kétszer 60 perc alatt – sem nekik, sem nekünk. A két csapat ismeri egymást, sok meglepetést nem tudunk okozni egymásnak. Az dönt majd, hogy melyikünk lesz a koncentráltabb, nekünk pedig akkor van esélyünk, ha csapatként tudunk dolgozni a 120 percen keresztül és elhisszük, hogy van keresnivalónk a Szeged ellen.

Borbély Ádám szerint a MOL-Pick Szeged a párharc esélyese. Fotó: Wisla Plock.

– Tavaly a Montpellier az alsó ágról nyerte meg a BL-t. Megismételhető a bravúr?

– A szezon előtt mi is viccelődtünk ezzel, de azért azt el kell ismerni, hogy a francia csapat kicsit erősebb játékoskerettel nyert BL-t, mint amilyen most nekünk van. A csapatunkban van kellő rutin nemzetközi szinten, ami segíthet. Ez azonban egy kieséses párharc, ami nagyban különbözik a csoportmeccsektől, ebben a Szegednek van előnye. Ennek ellenére nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára.

Így juthat el Kölnbe a Szeged

Bár az edzők és a játékosok nem győzik hangsúlyozni, hogy mindig a következő meccs a legfontosabb, a szurkolók már számolgatnak és terveznek. A cél persze ugyanaz: eljutni Kölnbe. Ehhez a csoportjában második helyen végző MOL-Pick Szegednek előbb a Plock ellen kell túljutnia. A lengyelek idén az alsó, mondjuk, úgy gyengébb ágra kaptak besorolást, ahol a Bukarest mögött a második helyen végeztek a D csoportban. A keresztjátékban a C csoport első helyén végző Silkeborg ellen hazai pályán kaptak ki 4 góllal, de idegenben félelmetes második félidőt produkálva 7 góllal nyertek. Ha a Szeged továbbjut, akkor az április utolsó hétvégéjén idegenben és május első hétvégéjén hazai pályán az A csoportban harmadik helyezett Szkopje és a „szegedi" csoportban hatodik Zágráb párharc győztesével találkozik majd. A papírforma szerint az egykori Pick-játékos, Robert Garcia Parrondo edzette szkopjei csapat ellen kell majd készülniük, de azt éppen a csoportkör utolsó meccsen a szegedi szurkolók is láthatták, hogy a horvát bajnok simán okozhat meglepetést. Ha mindkét párharc oda-vissza meccsén összesítésben legalább 1-1 góllal jobb lesz a MOL-Pick Szeged, akkor június első hétvégéjén, történelme során először ott lehet a kölni Final Fourban.

Balogh: A Veszprém elleni győzelem új lökést adhat nekünk

– Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetek mérkőzései közül a Veszprém elleni rangadó volt a legfontosabb, és szerencsére azt sikerült győzelemmel abszolválnunk. Szerintem a múlt heti siker új lökést adhat nekünk – nyilatkozta Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged jobbátlövője. A 29 esztendős játékos szerint nem szabad lebecsülniük a soron következő ellenfelet.

Fotó: Kovács Ferenc

– A Plock nagyon jó csapat, amely rendkívül veszélyes hazai pályán. A Veszprém elleni meccs után, hétfőn volt egy szabadnapunk, amire úgy gondolom, hogy teljes mértékben rászolgáltunk. Szerencsére így is egy teljes héten keresztül tudtunk készülni a lengyelek ellen. A vasárnapi mérkőzésre szerintem már mindenki csúcsformában lesz. Mindenképpen győzelemmel szeretnénk kezdeni a párharcot – szögezte le Balogh.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.