Hírzóna

Elmeszelték Szegeden a felesége ellátását elmulasztó férjet

Elmeszelték Szegeden a felesége ellátását elmulasztó férjet

2019. március 13., szerda
Elmeszelték Szegeden a felesége ellátását elmulasztó férjet

Jogerősen két és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy szolnoki férfit, aki csaknem egy napon keresztül nem hívott mentőt életveszélyes állapotban lévő feleségéhez.

A táblabíróság segítségnyújtás elmulasztása és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Döntésével a bíróság megváltoztatta és enyhítette az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ítéletét, amelyben a férfi védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt öt év büntetést kapott. A gyerekével Szolnokon élő férfi és nő kapcsolata 2013-ra megromlott, gyakran veszekedtek. A feleség 2013. október 19-én délben fejfájásra panaszkodott, majd délutánra a kialakult hipertóniás krízis következtében olyan mély álomba merült, hogy férje nem tudta felébreszteni. A nő anyja ekkor már másodszor kereste telefonon a lányát, de a férj azt mondta neki, hogy az asszony alszik, később majd felkeresik. A vádlott kora este - feleségét otthon magára hagyva - gyermekével elment az anyósához, rokonainak pedig azt mondta, hogy a nő tévézés miatt maradt otthon. Hazaérve látták, hogy a még mindig alvó asszony időközben hányt. A kislány kérte apját, hogy hívjon segítséget, de a férfi ezt nem tette meg. Este a vádlott úgy ment aludni, hogy a sértettet magára hagyta a nappaliban, és a kislányát sem nyugtatta meg, pedig a gyermek akkor már nagyon félt. Másnap reggelre a nő leesett a kanapéról, a vérében feküdt a földön. Férje sikertelenül próbálta felébreszteni. Azon a délelőttön az asszony anyja ismét többször telefonált, de a vádlott nem tájékoztatta felesége állapotáról. Végül a férfi - kislánya többszöri kérésére - felhívta a mentőket, akiknek azt állította, hogy a felesége gyógyszer-túladagolás következtében lett rosszul. A nőt kórházba vitték, ahol kiderült, hogy az asszony agyvérzés miatt lett rosszul, csak a szerencsének köszönhető, hogy életben maradt. Jobb oldali végtagjai lebénultak, beszédképessége károsodott, majd a rehabilitációs kezelése során 2014 decemberében a kórházban szívinfarktusban meghalt. Halála nincs okozati összefüggésben a 2013-ban történt agyvérzéssel. Benedek Tibor tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kiemelte, hogy az asszony 2013-as rosszulléte a halálához is vezethetett volna. A táblabíróság álláspontja szerint azonban a vádlott nem kívánta a nő halálát, és az meg sem fordult a fejében, hogy az asszony életveszélyben van. Ugyanakkor a férfi nem foglalkozott aggódó gyermekével sem, szülői feladatából fakadó kötelezettségeit is súlyosan megszegte.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.