Közélet

Egymilliárdból újulnak meg a szegedi szakközépiskolák

Egymilliárdból újulnak meg a szegedi szakközépiskolák

2019. március 7., csütörtök
Egymilliárdból újulnak meg a szegedi szakközépiskolák

Nincs olyan szakközépiskola, amely nem korszerűsödik Szegeden, közel egymilliárd forintból újítják fel az intézményeket. A Vedresben alagsori szaktantermeket alakítanak ki, a Kossuth Zsuzsanna energetikai fejlesztése már befejeződött, a digitalizáció jegyében a számítógépparkok nagy részét is kicserélik - írja a Délmagyar.

A lap cikkéből kiderül, hogy elavult bútorok, agyonkarcolt iskolapadok, rossz nyílászárók, hulló vakolat – ezek jellemezték a szegedi középiskolákat az elmúlt években. A legfiatalabb iskolaépület is elmúlt már 40 éves, a legöregebb, a műszaki oktatást nyújtó Déri Miksa 125 éves. – 8300 gyermek jár ezekbe, és 1400 munkavállalót foglalkoztatunk. Fontos, hogy korszerű intézményekben tanuljanak diákjaink, ezért az elmúlt két évben folyamatosan zajlanak a korszerűsítési munkálatok intézményeinkben – részletezte Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója. Az elmúlt két évben a 381 szakképző intézmény csaknem felét korszerűsítették az országban, a szegediek közül mind fejlesztés alatt áll. A legtöbb munka jelenleg a József Attila szakképző iskolában zajlik. Itt kicserélték a teljes internet- és villamos hálózatot, 10 terem új burkolatot kapott, jelenleg a nyílászárókat cserélik. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.