Közélet

Dr. Kiss Gabriella lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

Dr. Kiss Gabriella lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

2019. március 28., csütörtök
Dr. Kiss Gabriella lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

Dr. Kiss Gabriellát bízta meg egy éves időtartamra a Szegedi Ítélőtábla vetésével dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke.

Összbírói értekezlet keretében jelentette be március 28-án, csütörtökön Szegeden dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, hogy április 1-től egy évre dr. Kiss Gabriellát bízza meg a Szegedi Ítélőtábla elnöki teendőinek ellátásával.

Dr. Handó Tünde a tanácskozáson köszönetet mondott dr. Harangozó Attilának, a táblabíróság korábbi elnökének, valamint dr. Kemenes Istvánnak, aki az elmúlt fél évben megbízott elnökként irányította az ítélőtáblát, az elvégzett munkájukért. Elmondta: a Szegedi Ítélőtábla korábban is jó munkát végzett, de a jövőben megoldandó feladatok új vezetést igényelnek.

Dr. Kiss Gabriella nemcsak szűkebb pátriájában, hanem országosan is elismert polgári bíró, olyan ember, aki többször is bizonyította, hogy egy-egy probléma felvetődésekor azonnal a legjobb megoldásra törekszik. Munkáját nagy hozzáértéssel és lelkesedéssel végzi, ezért született meg az a döntés, hogy egy éven át ő irányítsa a Szegedi Ítélőtáblát – mondta dr. Handó Tünde.

Dr. Kiss Gabriella megköszönte a bizalmat, és azt hangsúlyozta, hogy a sikeres munka érdekében Szegedi Ítélőtábla minden bírójával, alkalmazottjával együttműködve kívánja vezetni a táblabíróságot.

Dr. Kiss Gabriella 1989-ben diplomázott a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, majd a bírósági munkát az évben Békés megyében kezdte meg – a Gyulai Városi Bíróságon lett fogalmazó. 1991-ben nevezték ki bírósági titkárnak a Szegedi Városi Bíróságra, és itt lett bíró 1992-ben. 2005 júliusától a Csongrád Megyei Bíróság megyei bírájaként ítélkezett, majd 2008. március 1-től az ítélőtábla polgári ügyszakán lett bíró, 2013 szeptemberétől pedig tanácselnökként dolgozott elnöki megbízásáig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.