Gazdaság

Csongrád helyben tartaná a végzett fiatalokat

Csongrád helyben tartaná a végzett fiatalokat

2019. március 8., péntek
Csongrád helyben tartaná a végzett fiatalokat

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara csongrádi és szentesi térségi szervezete is megtartotta éves beszámoló ülését. Csongrádon leginkább a város szakképzésének helyzetéről volt szó, Szentesen pedig sikeres helyi cégek árulták el, mi a titkuk - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint fejlődik a csongrádi ipar, 250-300 főnek azonnal tudnának munkát adni – hangzott el a kamara beszámolóján Csongrádon. Úgy látják, a legnagyobb feladat helyben tartani az itt végző gyerekeket. A város egy ösztöndíjprogrammal akarja rábírni a helyi fiatalokat, hogy csongrádi cégnél helyezkedjenek el, az erre szánt kilencmillió forintos keret viszont nincs kihasználva. – Áprilisban szeretnénk a végzősöket üzemlátogatásra vinni, hogy tudjanak maguknak választani a helyi cégek közül – mondta Horváth János, a térségi szervezet elnöke. Elhangzott, a középiskolák részéről viszont az lenne a kérés, hogy több csongrádi cég lépjen be a duális képzésbe. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.