Sport

Bottas egyet előzött a rajtnál és nyert

Bottas egyet előzött a rajtnál és nyert

2019. március 17., vasárnap
Bottas egyet előzött a rajtnál és nyert

Izgalommentes volt az idény első versenye, Bottas a rajt után előzte csapattársát és ezzel nyert.

Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte az idénynyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat vasárnap Melbourne-ben, megelőzve csapattársát, a címvédő brit Lewis Hamiltont. Az ötszörös világbajnok mögött Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája lett a harmadik, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője pedig a negyedik. A 29 éves Bottasnak - aki az előző szezonban egyszer sem tudott nyerni - ez volt pályafutása negyedik futamgyőzelme és 31. dobogós helyezése. A leggyorsabb kört is ő teljesítette, amiért az új szabályok szerint - csapatával együtt - pluszpontot kapott.

"Életem versenye volt, fantasztikus csapatmunka volt a sikerem mögött. Láttam hogy 6-7 kör után épül az előnyöm, minden arról szólt, hogy a legjobb teljesítményemet hozzam. Minden összejött ma és csodálatos versenyem volt."- nyilatkozta Bottas a dobogón.

A világbajnokság két hét múlva Bahreinben folytatódik.      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.