Hírzóna

Áprilisban kezdődik a bölcsődei jelentkezési időszak

Áprilisban kezdődik a bölcsődei jelentkezési időszak

2019. március 31., vasárnap
Áprilisban kezdődik a bölcsődei jelentkezési időszak

Áprilisban kezdődik a bölcsődei jelentkezési időszak - hívták fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Sok helyen, így a III. kerületben is, nyílt napokkal várják az intézmények a szülőket, gyerekeket.Tárnoki Erzsébet, az Óbudai Egyesített Bölcsődék vezetője kiemelte: áprilistól szeptemberig hosszú az idő, ezalatt fokozatosan kell rászoktatni a gyermeket a bölcsődei létre. Van olyan szolgáltatás is, amelynek keretében az anyukákkal közösen játszva szokhatják meg a gyerekek a bölcsődei közeget. Kovács Andrea, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat pszichológusa kiemelte: nagy kérdés a szülőknek, hogy a gyermek miként éli meg az első nagy szeparációt. Fontos, hogy a szülők és a gyermekek is felkészüljenek az elválásra. A gyereket segíti például, ha otthoni játékát is magával viszi a bölcsődébe - mondta. MTI (Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.