Kultúra

Villámtárlatot tart a szegedi levéltár

Villámtárlatot tart a szegedi levéltár

2019. február 18., hétfő
Villámtárlatot tart a szegedi levéltár

A szegedi kötődésű első világháborús sapkajelvényeket csak február 20-án négy órától tartott előadás előtt és után lehet megtekinteni - utána villámgyorsan véget ér a tárlat. Először tart ilyen rendezvényt a Csongrád Megyei Levéltár Szegeden - írja a Vásárhely24.

Az I. világháború sajátos viseleti tárgyai kerülnek a középpontba szerdán. A sapkajelvények egyszerre erősítették a közösséghez tartozást, a harctéri csapatszellemet és egyben tették a szürke uniformisokba öltözött bakákat egyedivé. Nem véletlen, hogy sok esetben a hadsereg vezetése sem tudta, hogy tiltsák, vagy támogassák viselésüket, ezért leginkább megtűrték. Az Osztrák-Magyar Monarchiában kiadott 2000-2200 sapkajelvényből legalább két tucat részben, vagy teljes mértékben Szegedhez köthető. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.