Hírzóna

Tíz évre ítélték Szegeden a barátnőjét meggyilkoló férfit

Tíz évre ítélték Szegeden a barátnőjét meggyilkoló férfit

2019. február 28., csütörtök
Tíz évre ítélték Szegeden a barátnőjét meggyilkoló férfit

Emberölés miatt jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki tavaly újév napján meggyilkolta szintén vajdasági barátnőjét.

A 2017 októberétől párkapcsolatban élő vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre szilveszterezni. A nő rokonának lakásában szálltak meg. December 31-én előbb ott találkoztak ismerőseikkel, majd egy szórakozóhelyre mentek. A vádlott nagyon berúgott, és miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, és lefeküdtek aludni. A még mindig ittas vádlott egy idő után felkelt, fojtogatni kezdte az ágyban fekvő, nála sokkal gyengébb lányt, majd a fejét többször a falba verte, az arcát pedig ököllel ütlegelte. A sértett rövid időn belül meghalt. A férfi ezután megkísérelte felvágni az ereit, hogy öngyilkosságot kövessen el. Miután nem járt eredménnyel - de már órákkal a gyilkosság után -, szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget. A harmincegy éves vádlott beismerte tettét, és az utolsó szó jogán azt mondta, bármit megtenne azért, hogy "visszacsinálja" a történteket. Döntésével a táblabíróság helybenhagyta a Szegedi Törvényszék elsőfokú ítéletét.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.