Sport

Thiagus Petrus szerint júniusban akár Szeged–Barca meccs is lehet Kölnben

Thiagus Petrus szerint júniusban akár Szeged–Barca meccs is lehet Kölnben

2019. február 11., hétfő
Thiagus Petrus szerint júniusban akár Szeged–Barca meccs is lehet Kölnben
Veszprémben játszotta májusban utolsó magyarországi meccsét Thiagus Petrus. A brazil kézilabdázó akkor bajnoki arannyal jött el a Veszprém Arénából, ahova most egy BL-meccs erejéig visszatért a Barcelonával. Bár csapatával 29–26-ra kikaptak a Veszprémtől, örömmel "nosztalgiázott" egy kicsit Magyarországon.
- Igazi rangadót játszottak a Veszprémmel. A második félidő alapján megérdemelten nyert a magyar csapat.

- A Veszprém nagyon jól játszott, viszont rólunk ugyanez nem mondható el. Elsősorban a védekezésünk az, ami nem úgy működött, ahogy szokott. A szerencse is inkább az ellenfelünk mellett volt, így összességében megérdemelten nyertek.

- Milyen érzésekkel jött vissza Magyarországra és elsősorban Veszprémbe, ahol májusban bajnoki címet nyert a MOL-Pick Szegeddel?

- Eszembe jutott rengeteg emlék. Nemcsak az utolsó meccs, hanem az a nagyon sok hatalmas küzdelem, amit a Veszprémmel játszottunk- még akkor is, ha nem mi nyertünk. Természetesen az utolsó meccs örök emlék, ezért mindig különleges lesz itt játszani, mert eszembe jut, hogy itt lettünk bajnokok. Persze a szegedi sportcsarnok és Szeged az más. Külön helye van a szívemben.

- Hogy érzi magát Barcelonában? Sokkal másabb, mint Szegeden?

- A legnagyobb különbség, hogy a FC Barcelona nevét mindenki ismeri. Itt is nagyon jó csapattársaim vannak, csakúgy mint Szegeden voltak. Sokkal nagyobb nyomás van rajtunk, mint Szegeden volt. A sajtó folyamatosan arról ír, hogy ott kell lennünk a Bajnokok Ligájában a legjobb négy között, ráadásul ez tavaly nem sikerült a csapatnak, így idén szinte kötelező. Nagyon sokan dolgoznak a klubban, van legalább 10 ember, aki csak az irodán tevékenykedik a csapatért, őket szinte nem is látjuk.

- A szegediekkel tartja a kapcsolatot?

- Természetesen. Beszélek a volt csapattársaimmal rendszeresen és naprakész vagyok a Szeged eredményeiből. A világbajnokságonBlazevic, Sego, Zhitnikov és Sigurmansson ellen is játszottam, velük is sokat beszélgettem.

- Ha már naprakész a Szegedből, mit lát, meddig juthat a csapat idén?

- Remek őszt produkáltak és ezzel megteremtették a lehetőséget arra, hogy tavasszal igazán nagy dolgot hajtsanak végre. Természetesen a BL-ben nincs könnyű meccs vagy könnyű ellenfél, de talán a Szegednek lehetősége van egy kevésbé nehéz úton eljutnia Kölnbe. Magyarországon is egyértelműen ott az esély, hogy aranyérmet nyerjenek a kupában és a bajnokságban. Évről évre jobb csapat van Szegeden és ez a fejlődés az eredményekben is megmutatkozik.

- Akár Kölnben találkozhat a Szeged a Barcelonával.

- Szegeden is ezért dolgoznak és mi is ezért dolgozunk, hogy ott legyünk a négyben. Mint mondtam, nekünk egyértelműen ez a célunk. Persze hiába akarjuk és hiába van erős csapatunk, meg kell harcolnunk azért, hogy eljussunk Kölnbe.

- A végén kanyarodjunk vissza a világbajnoksághoz. Brazília remekül szerepelt és most az önök kezében is a magyar válogatott sorsa. Ha nyerik a kontinenstornát, akkor a magyarok közelebb kerülhetnek az olimpiai selejtezőhöz. Milyen esélyekkel indulnak?

- Biztos vagyok benne, hogy nagyon komoly csata lesz. Ne feledjük, hogy aki megnyeri az amerikai kontinenstornát, az kijut az olimpiára. Argentína és Chile is az olimpiáért harcol, remek csapatuk van és nagy harcot vívunk majd az aranyéremért. Egyet megígérhetek: rajtam nem múlik majd a magyarok lehetősége!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.