Sport

Révész Ádám: Reális cél a bennmaradás

Révész Ádám: Reális cél a bennmaradás

2019. február 8., péntek
Révész Ádám: Reális cél a bennmaradás

Tizennyolc fordulót követően a tabella utolsó előtti helyén áll a Natrutex-SZTE-Szedák a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában. Révész Ádám, a szegediek centere elmondta miben kell javulnia a csapatnak ahhoz, hogy elkerüljék a play outot.

- Két hosszabbításos győzelem után két vereséget szenvedett a csapat. Jelenleg milyen a hangulat az öltözőben?

- Nem annyira rossz. Nyilván azt lehet érezni az öltözőben, hogy nem úgy alakul a szezon, ahogy elterveztük, de mi mindig is egy nagyon összetartó közösséget alkottunk, úgyhogy ezzel nincsen gond. Nem itt kell keresni a problémát, hanem a pályán.

- Hogy látod belülről, az eredményesség érdekében melyik játékelemekben kell leginkább javulni?

- Több kiélezett meccset is az eladott labdák miatt veszítettünk el. Szerintem mi vagyunk a bajnokság legalacsonyabb csapata, ezért nem csoda, hogy a lepattanókkal is komoly problémáink szoktak adódni. Ami viszont a legbosszantóbb hiba, hogy nagyon gyengén büntetőzünk: 60-70 százalékban szoktuk ezeket értékesíteni, ez rendkívül rossz arány, amin muszáj javítanunk.

Révész Ádám szerint a gyengébb teljesítmény ellenére jó hangulat uralkodik a Szedeák öltözőjében. ( Fotó: Zalakerámia)

- Tizennyolc fordulót követően az utolsó előtti helyen áll a csapat. Mennyire reális ez a helyezés?

- Úgy vágtunk neki ennek a szezonnak, hogy megcélozzuk a rájátszást, de sajnos nem állt össze a csapat, ráadásul sérülések hátráltattak bennünket - elég, ha csak arra gondolunk, hogy a bajnokság elején nem számíthattunk Juhos Levire. Ha azt nézzük, hogy a többi klubnak mekkora a költségvetése, a bennmaradás kiharcolása lehet a reális cél. Két-három fordulóval ezelőtt már összeállt a játékunk. A rájátszás vágyálom kategória, de bízom benne, hogy sikerül elkerülnünk a play outot.

- Ha a gyengébb teljesítmény okait kutatjuk, kijelenthetjük, hogy nem sikerült Csiricset és Fortune-t megfelelően pótolni?

- Valóban két nagyon fontos alapembert veszítettünk el a nyáron. Többször is megesett, hogy egy meccsen 20 pont felett dobtak, ami kimagasló teljesítmény. Ráadásul Csirics már négy éve erősítette a csapatot, ő egy valódi ikon volt a csapattársai szemében. Josh-sal megfogtuk az isten lábát, hiszen az első éves amerikaiaknál sosem lehet tudni, hogy milyen játékos valójában. Mivel egy új játékost nagyon nehéz beépíteni a csapatba, ezért előfordulhat, hogy ez is a gyengébb teljesítmény okai közt szerepel. De úgy gondolom, hogy Green se szerepelt rosszul, az öt győzelmünkből, négyből nagyon aktívan kivette a részét, ezért neki is hálás lehet a csapat.

- Alekszandar Ponjavics érkezése szemmel láthatóan új lendületet adott a csapatnak. A héten egy újabb légióst szerződtettetek Ante Krapics személyében. Az ő érkezése mekkora erősítést jelent?

- Az első pár edzés után látszik, hogy egy jó fizikumú játékosról van szó, aki jól lát a pályán. A korábbi szezonjai kifejezetten jól sikerültek, a rendkívül erős horvát bajnokságban is megállta a helyét. Az ő érkezésével megváltozik a csapat szerkezete: kicsit magasabbak és erősebbek leszünk. Ez nagyon fontos, mert, ahogy már korábban is említettem a lepattanókkal alaposan meggyűlt a bajunk az idei szezonban.

- Tavaly a Naturtex-SZTE-Szedeák U-20-as csapata megnyerte a bajnokságot. Te, mint a bajnokcsapat alapembere hogy látod a fiatalok jelenlegi helyzetét a felnőtt csapatban?

- Úgy gondolom, hogy nagyon jól dolgozunk edzésen. Számunkra ott van a legtöbb lehetőség a fejlődésre, hiszen a légiósok ellen játszhatunk. Nyilván abból a szempontból nehezebb helyzetben vagyunk, hogy nincs még akkora rutinunk, hogy kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtsunk, de szerintem mentálisan rendben vagyunk, nem esünk össze a teher alatt. Élni kell a kínálkozó lehetőségekkel.

A fiatalokra kulcsszerep hárulhat. ( Fotó: Kovács Ferenc)

- Pénteken az Albát fogadjátok az újszegedi sportcsarnokban. Eddig a fehérváriak is visszafogott teljesítményt nyújtottak a bajnokságban. Milyen mérkőzésre számítasz?

- A tabella ne tévesszen meg senkit, nagyon jó csapat az Alba, csak valamiért nem jött ki nekik eddig a lépés. Bravúr lenne, ha megvernénk őket, de nincs mese, hazai pályán nyernünk kell!

A Naturtex-SZTE-Szedeák pénteken 18 órakor az Alba Fehérvár csapatát fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

(Kiemelt kép: Zalakerámia)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.