Szórakozás

Pénteken rajtol a szegedi csokoládéfesztivál

Pénteken rajtol a szegedi csokoládéfesztivál

2019. február 14., csütörtök
Pénteken rajtol a szegedi csokoládéfesztivál

Minden eddiginél nagyobb show-val készülnek az ÁRKÁD Szeged Csokifesztiválon: péntektől újra működésbe lép Magyarország és a világ legnagyobb csoki-vulkánja, amely közel három mázsányi belga csokoládét fog kilövellni magából; édességből építenek játszóteret és egy óriási, csokoládéval lefújt terepasztal is várja a szegedi Gombóc Artúrokat.

Tavaly hatalmas sikert aratott a négy és fél meter magas, műsziklából készített, magából belga csokoládét kilövellő csoki-vulkán – az extrém látványosság az idén megújult köntösben, csokival bevonva, egy hatalmas terepasztallal körbeépítve tündököl majd. A makett-csokibirodalom lankáin kisvasút szállít majd csokoládét a vendégeknek, miközben a középen elhelyezett vulkán folyamatosan ontja majd magából a megolvasztott finomságot. A totális, csokis őrület a rendezvény túlsó végén felépített játszótéren folytatódik: itt többek között gigantikus, 100% csokiból készített sakkbábukkal és ugyanezen alapanyagból készült lengőtekével játszhatnak a vendégek. Az extrém újdonságok mellett az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő interaktív csokimanufaktúra program is várja a szegedieket, itt neves csokoládé-mesterek vezényletével tanulhatnak bele a bonbon, trüffel és táblás csoki készítés rejtelmeibe. A rendezvény főszereplői az idén is a hazai, kézműves manufaktúrák, akiknek standjain a hagyományos termékek mellett diétás, paleo – és fitness édességek is megtalálhatóak, természetesen egytől egyig kiváló alapanyagokból, házi vagy kisüzemi készítők által. A csokis gasztro-orgia rengeteg zenés meglepetést is tartogat: többek között a szegedi funky-ikon Volvox, illetve Tóth Vera és Vastag Csaba élő koncertjein szórakozhatunk a hétvégén.  

ÁRKÁD SZEGED CSOKIFESZTIVÁL

ÁRKÁD Szeged -1. szint

2019. február 15-16-17.

Részletes program:

  1. február 15., péntek

15:00 – 16:00 Szeged Csokoládé Grand Prix – interaktív kihívások a Csokoládé Játszótér fedélzetén 16:00 – 17:00 Interaktív Csokoládé Manufaktúra 17:00 – 18:00 Vastag Csaba 18:00 – 19:00 Csokoládé Kviz-Show a színpadon

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.