Írjon nekünk

Hírzóna

Pénteken rajtol a szegedi csokoládéfesztivál

Megjelent:

Minden eddiginél nagyobb show-val készülnek az ÁRKÁD Szeged Csokifesztiválon: péntektől újra működésbe lép Magyarország és a világ legnagyobb csoki-vulkánja, amely közel három mázsányi belga csokoládét fog kilövellni magából; édességből építenek játszóteret és egy óriási, csokoládéval lefújt terepasztal is várja a szegedi Gombóc Artúrokat.

Tavaly hatalmas sikert aratott a négy és fél meter magas, műsziklából készített, magából belga csokoládét kilövellő csoki-vulkán – az extrém látványosság az idén megújult köntösben, csokival bevonva, egy hatalmas terepasztallal körbeépítve tündököl majd. A makett-csokibirodalom lankáin kisvasút szállít majd csokoládét a vendégeknek, miközben a középen elhelyezett vulkán folyamatosan ontja majd magából a megolvasztott finomságot. A totális, csokis őrület a rendezvény túlsó végén felépített játszótéren folytatódik: itt többek között gigantikus, 100% csokiból készített sakkbábukkal és ugyanezen alapanyagból készült lengőtekével játszhatnak a vendégek.

Az extrém újdonságok mellett az évek óta töretlen népszerűségnek örvendő interaktív csokimanufaktúra program is várja a szegedieket, itt neves csokoládé-mesterek vezényletével tanulhatnak bele a bonbon, trüffel és táblás csoki készítés rejtelmeibe. A rendezvény főszereplői az idén is a hazai, kézműves manufaktúrák, akiknek standjain a hagyományos termékek mellett diétás, paleo – és fitness édességek is megtalálhatóak, természetesen egytől egyig kiváló alapanyagokból, házi vagy kisüzemi készítők által. A csokis gasztro-orgia rengeteg zenés meglepetést is tartogat: többek között a szegedi funky-ikon Volvox, illetve Tóth Vera és Vastag Csaba élő koncertjein szórakozhatunk a hétvégén.

 

ÁRKÁD SZEGED CSOKIFESZTIVÁL

ÁRKÁD Szeged -1. szint

2019. február 15-16-17.

Részletes program:

  1. február 15., péntek

15:00 – 16:00 Szeged Csokoládé Grand Prix – interaktív kihívások a Csokoládé Játszótér fedélzetén

16:00 – 17:00 Interaktív Csokoládé Manufaktúra

17:00 – 18:00 Vastag Csaba

18:00 – 19:00 Csokoládé Kviz-Show a színpadon

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Elfogadták a vásárhelyi költségvetést

Megjelent:

Szerző:

A Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára döntöttek arról, hogy az önkormányzat nem vehet fel hitelt sem működési, sem fejlesztési célra.

Tovább olvasom

tűz

Leégett egy garázs Nagymágocson

Megjelent:

Szerző:

A Szántó Kovács János utcában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Új mini bölcsőde nyílik a jégpálya mellett

Megjelent:

Szerző:

Új mini bölcsőde nyílik márciusban Szegeden a Pick Gyermeknevelési Alapítvány fenntartásában működtetett Kölyöksziget Óvoda, Bölcsőde mellett. Az új intézmény a Kölyöksziget Óvoda épületének frissen felújított szakaszában kapott helyet. A mini bölcsőde épületének kialakítását és felszerelését a Pick Szeged Zrt. támogatta. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál