Közélet

Orbán: demográfiai fordulat és átalakított szakképzés is kell

Orbán: demográfiai fordulat és átalakított szakképzés is kell

2019. február 27., szerda
Orbán: demográfiai fordulat és átalakított szakképzés is kell

A demográfiai fordulat előkészítését, az uniós növekedési átlagot 2 százalékponttal meghaladó gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését, a szakképzés radikális átalakítását és egy "kifektetési" - magyar vállalatok külföldi befektetéseit támogató - stratégia elkészítését szabta feladatul Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági évnyitó című rendezvényén szerdán.

A népesedéssel kapcsolatban a kormányfő jelezte: a családtámogatásokkal szeretnék elérni a demográfiai hanyatlás megállítását. Az úgynevezett "kifektetési" stratégiáról pedig azt mondta a miniszterelnök, hogy a magyar vállalatoknak be kell szállniuk a globális gazdasági versenybe, ehhez azonban forrásokat kell teremteni nekik. E program kidolgozására Matolcsy György jegybankelnököt kérte fel Orbán Viktor, úgy fogalmazva: a magyar vállalatoknak is legalább annyi pénzt kell megkeresniük külföldön, mint amennyit a külföldiek megkeresnek Magyarországon.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.