Meteor

Nem lehet ráfogni a globális felmelegedésre az enyhe februárt

Nem lehet ráfogni a globális felmelegedésre az enyhe februárt

2019. február 14., csütörtök
Nem lehet ráfogni a globális felmelegedésre az enyhe februárt

Változékony időjárás jellemezte az elmúlt hónapokat, eddig februárban nagyobbrészt kellemes, tavaszias idővel találkozhattunk. A következő héten sem történik télies fordulat, sőt még egy-két fokot emelkedhet is nappali órák hőmérséklete.

A telet egyáltalán nem jellemzi a csapadékmentesség. A hétfői nap kivételével eddig a hónapban nem volt jelentős eső Szegeden, és az elkövetkező egy hétben nem is valószínű csapadék a térségben. A hosszú, száraz téli periódusokat rendszerint szibériai eredetű levegő okozza, most azonban egy közép-európai anticiklon uralomra jutása és az azt kitöltő enyhe levegő miatt tapasztalhatjuk a 8-10 fokos nappali enyheséget.

A hosszabb ideig derült és szélcsendes éjszakákon azonban köd képződhet Szeged környékén is, emellett többnyire fagyos éjszakákkal találkozhatunk a következő napokban is. A belvárosban néhány fokkal melegebbet érezhetünk , mint a város külső részein, de kemény mínuszok errefelé sem lesznek a következő másfél hétben.

„Egy- egy anomáliát nehéz ráfogni a globális felmelegedésre. Ha tartósan és sorozatosan jelentkeznének furcsa időjárási körülmények, akkor beszélhetünk a globális felmelegedés következményéről, de egy-egy néhány napos pozitív anomália nem közvetlenül a globális felmelegedés hatásának tudható be .” – tájékoztatott Tóth Tamás, meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat Szegedi Magaslégköri Obszervatóriumának munkatársa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.