Közélet

Négy hónapja tevékenykedik a szegedi zöldkommandó

Négy hónapja tevékenykedik a szegedi zöldkommandó

2019. február 15., péntek
Négy hónapja tevékenykedik a szegedi zöldkommandó

Illegális hulladéklerakás miatt tavaly decembertől idén január közepéig több mint 60, kamerafelvétellel megtámogatott feljelentést küldött a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. a megyei kormányhivatalnak, amely pénzbüntetést szabhat ki. A négy hónapja működő szegedi zöldkommandó célja az illegális hulladéklerakás visszaszorítása - írja a Délmagyar.

A lap szerintnégy olyan szelektív szigetet figyelnek kiemelten, amelyek évek óta problémásak. – Újszegeden a Fő fasorit, a Hargitai utcait és az Erdélyi térit, valamint a Budapesti körút 4. háta mögöttit figyeljük, ahol egyébként kamera is működik. Ez utóbbinál például kiderült, hogy az illegálisan lerakott háztartási hulladék és lom sok esetben a közelből származik. A környező házak lakói pakolták oda rendszeresen – mert például nem fért bele a szemeteszsák a ledobóba –, vagy az ott munkát végzők. Gyakran az derül ki, hogy olyanok szabadulnak meg így a hulladéktól, akik papíron szüneteltetik a szolgáltatást, vagy fizetnek ugyan szemétdíjat, de nem vesznek kukát, netán nem elég nagy, a fölösleget pedig máshol dobják ki – mondta Gémes Ferenc, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. rendészeti vezetője, aki a szegedi „zöldkommandó" operatív vezetője is. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.