Gazdaság

Megint nem tárgyalták a vásárhelyi önkormányzat költségvetését

Megint nem tárgyalták a vásárhelyi önkormányzat költségvetését

2019. február 12., kedd
Megint nem tárgyalták a vásárhelyi önkormányzat költségvetését

A hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz–KDNP-frakció tagjai tartalmilag és formailag is elfogadhatatlanak találták a Márki-Zay Péter (független) polgármester által előterjesztett költségvetés tervezetét, ezért azt a testület keddi rendkívüli ülésén – amely határozatképtelen volt – sem tárgyalták azt.

Cseri Tamás (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő a közgyűlés ülése előtt újságíróknak elmondta, a módosított költségvetési javaslat tartalmilag és formailag is elfogadhatatlan, néhol a szöveges részben és táblázatokban szereplő adatok sem egyeznek. A polgármester a bevételi oldalt irreálisan megnövelte, fiktív vagy nagy kockázatú, valószínűleg nem teljesülő elemeket tervezett a költségvetésbe

közölte a politikus. Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP vezetője hangsúlyozta, a városnak olyan költségvetésre van szüksége, amely minden hódmezővásárhelyi érdekét szolgálja, takarékos, végrehajtható, nem jár hitelfelvétellel és vagyonvesztéssel.

A Fidesz javaslatot tett a helyi vállalkozások építményadójának 30 százalékos csökkentésére, a nagyon rossz állapotú járdák és utak korszerűsítésére 300 millió forintból, valamint arra, hogy két év alatt egy-egymilliárd forintból korszerűsítsék a kórházat kétágyas, klímás kórtermeket kialakítva tudatta a politikus.

A frakcióvezető leszögezte, nem tudják támogatni a privatizációt, az önkormányzat cégek vagyonának értékesítését, és a város ingatlanvagyonának felélését. Hegedűs Zoltán közölte, a frakció és a polgármester között konstruktív egyeztetések zajlottak a büdzséről, ezért, bízik benne, hogy a képviselő-testület következő ülésén egyhangúlag fogadja el a költségvetést. Márki-Zay Péter, azt követően, hogy megállapította a közgyűlés határozatképtelenségét közölte, a Fidesz–KDNP a kiadási oldal csökkentésével, bizonyos fejlesztések elhalasztásával kívánja megteremteni az általuk tervezett kiadások fedezetét. A költségvetés első változatát a közgyűlés pénteki ülésére terjesztette be a polgármester, de a javaslatot akkor nem vették napirendre.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.