Írjon nekünk

Közélet

KDNP: Szeged nem úgy teljesít, ahogy az elvárható lenne

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szeged messze nem úgy teljesít, ahogy az a lehetőségek alapján elvárható lenne – jelentette ki a KDNP helyi elnöke és közgyűlési frakcióvezetője csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.

Haág Zalán a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Szegednek az ország harmadik legnagyobb településeként nem a hazai kis- és közepes városokkal, hanem a környező országok régióközpontjaival kellene versenyben lennie.

A város az ipari beruházások, a munkahelyteremtés és helyiadó-bevétel tekintetében is lemaradásban van: rosszul megtervezett, folyamatosan csúszó és jelentősen túlárazott látványberuházásokra megy el a pénz – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: ahelyett, hogy befektetne a jövőbe, a baloldali városvezetés lassan, de biztosan feléli azt.

Botka László (MSZP) polgármester történelminek nevezi az önkormányzat idei költségvetését, arról azonban nem tesz említést, hogy a kormány 28 milliárdos adósságállománytól – és ezzel éves szinten milliárdos hiteltörlesztéstől – szabadította meg az önkormányzatot.

A szocialista polgármester miközben folyamatosan szidja a kormányt, saját fejlesztésként próbálja beállítani a Modern Városok Program részeként megvalósuló beruházásokat, így a korábban már sokszor megígért fedett uszoda építését is – közölte a frakcióvezető.

A Fidesz és a KDNP képviselői módosító csomagot nyújtottak be a költségvetés tervezetéhez, amivel olyan csoportoknak kíván támogatást nyújtani, melyekre nem terjed ki a szocialista városvezetés figyelme – tudatta Haág Zalán.

Visszaállítanák – a Botka László által eltörölt – egyházi keretet, az erre szánt 40 millió forint  nem hitéleti célokat szolgálna, hanem temetői járdák és utak, közösségi házak karbantartására vagy éppen az egyetemi lelkészség programjaira fordítanák. A városvezetés által tervezetnél többet költenének drogprevencióra, az idősek, fogyatékkal élők támogatására, ifjúsági vagy sportcélokra is – összegezte a javaslatokat a képviselő.

(MTI)

 

Kommentek

Tovább olvasom

Közélet

Kicsi, drága, de a szegedieké – középszerűnek ígérkezik az idei SZIN

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Drágul a SZIN, de nemigen látszik, hogy miért.

Tovább olvasom

Közélet

Emlékszik még a szegedi tornádóra? – Videón a Széchenyi téri felfordulás

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

1993. június 12-e egy szokványos nyári szombatnak indult. De koraeste zöld felhő gyűlt Szeged fölött.

Tovább olvasom

Hírzóna

Soltész: a gyermekeink adják az ország jövőjét

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Rájuk óriási szüksége van a nemzetnek, a magyarságnak és a kereszténységnek is.

Tovább olvasom

Aktuál