Hírzóna

Jó Reggelt Szeged - Leépült a szegedi ipar, de most feltámasztanák

Jó Reggelt Szeged - Leépült a szegedi ipar, de most feltámasztanák

2019. február 20., szerda
Jó Reggelt Szeged - Leépült a szegedi ipar, de most feltámasztanák

Nyolc Tudományos és Innovációs Parkot létesít a Kormány, ezek közül elsőként a szegedit kezdik el építeni. A száz százalékosan Európai Uniós pénzből megvalósuló ELI-ALPS Lézerközpont mellé építik most a Science Parkot, amitől gazdasági fellendülést is várnak, mert bíznak benne, hogy a befektetőket is vonzani fogja a nemzetközi tudósgárdákat is érdeklő lézerközpont.

Lengyel Györgyi, miniszteri biztos, ő az, aki az egészséggazdaságért, a Szegeden központi költségvetési támogatásból megvalósuló beruházások tudománypolitikai koordinációjáért, és a szegedi Science Park fejlesztésének koordinációjáért felel.

Vele beszélgettünk a következő három évben megvalósuló szegedi projektről és azok jelentőségéről.

Rácsukták az ajtót a villamoson, rendőrt hívtak rá az ellenőrök

– panaszolta el Kondorosiné Cserhalmi Rozália. Utóbbi esetnél a 65 éven felüliek ingyenes utazásáról szóló igazolványát felejtette otthon a 87 éves néni. Szeged első téglablokkos lakótelepét 1960 és 1964 között építették a Székely sor, a Temesvári körút, a vasúti töltés, az Alsó kikötő sor, valamint a Torontál tér által határolt területen.

Nevét Szeged egyik testvérvárosáról, Odesszáról kapta, amellyel a rendszerváltásig szoros együttműködésben volt a város.

Az első szegedi lakótelep kialakítása Újszegeden kezdődött az egykori Ládagyár helyén téglablokkos épületekkel. 1962-ben kapta az Odessza lakótelep elnevezést hasonlóan más városokhoz, amelyekben ugyancsak az egykor szocialista táboron belüli testvérvárosokról nevezték el az egyes lakótelepeket.

Itt a tavasz, a szegedi Vadasparkba mentett madárként érkezett hollók és csókák is érzik ennek a közeledtét, és ennek megfelelően hozzá is láttak a fészeképítéshez.

A jó minőségű fészekhez megfelelő alapanyagok kellene. A Vadasparkban a szakemberek olyan különleges alapanyagot biztosítottak a madaraknak, ami kuriózum számba megy. A gondozók Timba, a fehér oroszlán sörényének elhullajtott darabjait és rackaszőrt is biztosítottak az élelmes madaraknak, akik egyből hozzá is láttak a nem mindennapos fészekalomnak való anyagok vizsgálatához. A 29 éves Badar Gergő győzelmével ért véget vasárnap a tenerifei Ocean Lava triatlonverseny, a Bike4youtenerife színeiben induló szegedi sportoló nagy fölénnyel, több mint 7 perccel előzte meg a francia Benjamin Feraud-t –

írja a Nemzeti Sport.

Akarja tudni, mi a különbség Mészáros Lőrinc és a SZEVIÉP vezérek között?Ha igen, akkor most megtudhatja Bayer Zsolték tolmácsolásában. Szájukra vették ugyanis a sajtóklubosok Botka Lászlót és Ujhelyi “Pitykót” is, na meg a SZEVIÉP egykori vezéreit. De még hogy!

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.