Közélet

Jó Reggelt Szeged! - Elméretezték a buszmegállót a Honvéd téren

Jó Reggelt Szeged! - Elméretezték a buszmegállót a Honvéd téren

2019. február 7., csütörtök
Jó Reggelt Szeged! - Elméretezték a buszmegállót a Honvéd téren

A Dugonics téri buszmegállóban a padot rakták rossz helyre, egy megállóval arrébb újabb kapufát lőttek a tervezők: a Honvéd térnél elméretezték a megállót, így aki a csuklós busz hátsó ajtaján száll le, az a saras virágágyásba lép. Ha ez még nem lenne elég, a két hónapja átadott Tisza Lajos körúton máris van egy óriás kátyú.

Hétfőn egy átfogó cikkben foglalkoztunk a félresikerült szegedi buszmegállókkal

. Egyik olvasónk azonban arra hívta fel a figyelmünket, hogy nem végeztünk teljesen alapos munkát. A hét elején olvastam a buszmegállókról szóló cikküket. Kifelejtettek egy hatalmas bakit.

A nem rég átadott Honvéd téri buszmegállót picit elméretezték a tervezők, ugyanis, ha valaki csuklós busznak a hátsó ajtajánál száll le a megállóban, akkor a saras virágágyásba lép.

Havonta nagyjából 291 ezer forintot spórolt meg Botka László tavaly, ami éves szinten 3,5 millió forintot jelentett neki a

vagyonbevallása szerint

.Ezzel pedig közel 50 millióra hízott a megtakarítása Szeged polgármesterének. De mindez hogyan sikerült neki?

Megpróbáltuk kitalálni.

A Széchenyi tér felújításával kapcsolatban folytatott titkos egyeztetést Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester kedd délután a városháza sajtótermében.

Korábban megírtuk,

hogy a Széchenyi tér felújításáról készült látványtervek megosztják a szegedieket.

A többség azt szeretné, ha megmaradna jelenlegi formájában a tér.

Kiszivárgott felvételek sora kavart botrányt a Jobbik körül januárban. Ezt megelőzően decemberben hirdettek nagy összefogást a Jobbikkal a baloldali, liberális és kormányellenes pártok a túlóratörvény kapcsán. Szegeden is megvolt a nagy összeborulás.De mit szólnak a pártok ezekhez a rasszista botrányokhoz? Továbbra is szalonképes nekik a Jobbik? Hivatalosan a túlóratörvény miatti tiltakozás kovácsolta össze a fenti képen látható “szövetséget”. Mi arra voltunk kíváncsiak, továbbra is “szalonképesnek” tartják-e a Jobbikkal kötött szövetséget ezek a baloldali, liberális pártok, illetve politikai szerveződések; azok után is, hogy kiderült:

karlendítéstől

a

cigány-verésig

minden előfordul Jobbikban – legalábbis ha hinni lehet a kiszivárgott hang- és videó felvételeknek.

Elrendelte a nyomozást a Csongrád Megyei Főügyészség a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Római Körút Irodaház Kft. között korábban létrejött bérleti szerződés ügyében

– tájékoztatta a Magyar Nemzetet a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István. Az ügyben október közepén maga Tényi tett feljelentést, amit bűncselekmény hiányára hivatkozva tavaly október 17-én a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség elutasított. A különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolt Czeglédy Csaba kilenc tettestársa már beismerő vallomást tett és büntetési tételéről egyezséget kötött az ügyészséggel –

írja a Pesti Srácok

.Több évnyi letöltendő börtönbüntetést vállaltak az általuk elkövetett bűncselekményekért, olyan is van a vádlottak közül, aki a bűnszervezetben való részvételt is beismerte – tudta meg védői forrásból a portál.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.