Írjon nekünk

Hírzóna

Híres amerikai producert megkárosító csalók ellen emeltek vádat Szegeden

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Egy híres amerikai filmproducert 437 ezer dollárral megkárosító csalók ellen emelt vádat az ügyészség – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a két szerb és egy horvát állampolgárt különösen nagy kárt okozó csalás és közokirat-hamisítás bűntettével, valamint pénzmosás elkövetésében való megállapodás vétségével vádolják.

A vádirat szerint a három férfi megállapodott abban, hogy megszerzik az angol-amerikai kettős állampolgárságú filmproducernek egy csehországi bankban vezetett bankszámláján levő pénzét. A producer nevére és személyi adataival – a vádlottak egyikének fényképével – hamis brit útlevelet, személyi igazolványt és vezetői engedélyt, valamint névjegykártyákat készítettek. A hamis okmányok felhasználásával Szegeden a sértett nevére számlát nyitottak.

Másnap a vádlottak Prágába utaztak, ahol bementek a producer számlavezető bankjába, ott a hamis okiratok felhasználásával megváltoztatták a bankszámla internetes hozzáférési kódjait. Ezt követően kétezer dollárt felvettek a számláról, 435 ezer dollárt pedig a magyarországi bankszámlára átutaltak. Majd visszautaztak Szegedre, ahol 12 ezer dollárt felvettek, a fennmaradó több mint 400 ezer dollárt át akarták utaltatni egy érdekeltségükbe tartozó fiktív cégnek.

A sértett azonban megtudta, hogy bankszámlájáról pénzt vettek fel, és utaltak át, ezért értesítette a magyar bankot.

A vádlottak 437 ezer dollár, mintegy 120 millió forint kárt okoztak, de mivel a pénz nagy részét lefoglalták, így a meg nem térült kár összege mintegy 4 millió forint – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

 

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Elfogadták a vásárhelyi költségvetést

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Fidesz-KDNP képviselőinek javaslatára döntöttek arról, hogy az önkormányzat nem vehet fel hitelt sem működési, sem fejlesztési célra.

Tovább olvasom

tűz

Leégett egy garázs Nagymágocson

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szántó Kovács János utcában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Új mini bölcsőde nyílik a jégpálya mellett

/var/www/szegedma.hu/web/stab/rothbalazs.jpg

Megjelent:

Szerző:

Új mini bölcsőde nyílik márciusban Szegeden a Pick Gyermeknevelési Alapítvány fenntartásában működtetett Kölyöksziget Óvoda, Bölcsőde mellett. Az új intézmény a Kölyöksziget Óvoda épületének frissen felújított szakaszában kapott helyet. A mini bölcsőde épületének kialakítását és felszerelését a Pick Szeged Zrt. támogatta. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál