Közélet

Érzékenyítő táborokban vesznek részt az egyházmegyei iskolásai

Érzékenyítő táborokban vesznek részt az egyházmegyei iskolásai

2019. február 26., kedd
Érzékenyítő táborokban vesznek részt az egyházmegyei iskolásai

Hatodik alkalommal rendeznek Kapcsolódj be te is! címmel szociális érzékenyítő tábort szombatig a szeged-csanádi egyházmegye iskoláiba járó 10-11. osztályos diákoknak. Szervezőket és résztvevőket is megszólaltatott a megnyitón a Délmagyar.

Idén 21 diák vesz részt a szombatig tartó VI. Kapcsolódj be te is! szociális érzékenyítő táborban, amelynek megnyitóját hétfőn a Dugonics téri Katolikus Ház dísztermében tartották. Polyák Eszter, a ház munkatársa, önkéntese, a tábor szervezője köszöntötte a diákokat, majd átadta a szót az egyik ötletgazdának, Kondé Lajos atyának, pasztorális helynöknek, a dóm plébánosának, aki előbb meglepődve kérdezett vissza. – Így telik az idő? Ez már a hatodik tábor? Akkor még mi is fiatalabbak voltunk – viccelődött, majd komolyra fordítva a szót arról beszélt, hogy a problémákra megoldásokat kell találnunk, de ismerni kell azt is, mi van a dolgok mögött, mi van az ember múltjában, és milyen sebeket hordoz. További részletek

ITT

olvashatók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.