Sport

Elrajtol a papi futsal Európa-bajnokság

Elrajtol a papi futsal Európa-bajnokság

2019. február 26., kedd
Elrajtol a papi futsal Európa-bajnokság

Február 26-án a selejtező mérkőzésekkel megkezdődik a papi futsal Európa-bajnokság.

A montenegrói tornát három városban: Ulcinjben, Barban és Kotorban rendezik.Nemzeti csapatunkban ezúttal nem lép pályára Kiss-Rigó László püspök, ám a Szeged-Csanádi Egyházmegyéből két játékos Topsi Bálint plébános és Tracsek Oszkár gyulai káplán szerepet kaphat a kontinensviadalon.

A magyar csapat összeállítása: Grunda Dávid, Fejes Csaba, Gorcsa Péter, Kocsis Dániel, Farkas László, Portik Lóránt, Rockenbauer Barnabás, Szabó Tamás, Stefán Zoltán, Veress Zoltán, Tracsek Oszkár, Topsi Bálint. Az edzői szerepkört ezúttal is Bozóky Imre látja el.

A papi futsal EB-n 17 ország – közöttük a tavalyi győztes Lengyelország, az ezüstérmes Portugália valamint Olaszország és Szlovénia – legjobbjai vetélkednek az aranyéremért.(Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Fehéroroszország, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Olaszország, Portugália, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna.)

A csoport:Magyarország, Románia, Csehország, Szlovénia

B csoport:Portugália, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Montenegró

C csoport:Lengyelország, Horvátország, Olaszország, Ukrajna

D csoport:Szlovákia, Ausztria, Albánia, Koszovó, Szerbia

A csoportokból az első két helyezett jut tovább.

Mint ismert, a magyar papi válogatott a 2018-as, Brescia-ban rendezett Európa-bajnokságot a 4. helyen zárta, amely az együttes eddigi legjobb eredménye volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.