Közélet

Egyre több az aranysakál Makó környékén

Egyre több az aranysakál Makó környékén

2019. február 11., hétfő
Egyre több az aranysakál Makó környékén

Látni nagyon ritkán lehet őket, mert óvatosak, de hallani bárki hallhatja a Maros hullámterében élő aranysakálcsaládokat, ahogy üvöltenek - írja a Délmagyar.

A lap szerintaranysakált fotózott Viseráczki András makói természetfotós kameracsapdája január 20-án hajnali 3 órakor a Maros hullámterében, Maroslele közelében. A felvételt közzétette a Facebookon. Akadt olyan hozzászóló, aki amiatt aggódott, a vadászok így szereznek tudomást arról, hogy ez a ragadozó már itt is előfordul, és majd jól lelövik. Ez a jó szándékú, minden élőlény életéért aggódó, laikus természetvédő szempontja. A vadászok azonban nem a Facebookról tudták meg, hogy él aranysakál a környéken. – Rohamosan szaporodik mifelénk is. Nagyon óvatos állat, nemigen lehet vele találkozni, de aki éjjelre kiül az erdőbe, szürkületi idő- szakban 2-3 családot is hallhat, ahogy üvöltenek. Úgy kommunikálnak, mint a farkasok – válaszolta kérdésünkre Marjai Péter, a 8000 hektáron, hullámtéri területeken is gazdálkodó Marosmenti Vadásztársaság elnöke. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.