Közélet

Csongrád megyében is keres nevelőszülőket az SOS Gyermekfalvak

Csongrád megyében is keres nevelőszülőket az SOS Gyermekfalvak

2019. február 23., szombat
Csongrád megyében is keres nevelőszülőket az SOS Gyermekfalvak

Hogyan lehet szeretni másnak a gyerekét? Milyenek a nevelőszülők mindennapjai? Hogyan lehet segíteni a szülők nélkül élő gyerekeknek? Az orosházi SOS Gyermekfalu Program nyílt napján gyakorló nevelőszülőkkel és szakemberekkel beszélgethetnek az érdeklődők. Az SOSCsongrád megyében élők jelentkezését is várja, akik szívesen gondoskodnának nevelőszülőkéntszülők nélkül élő gyerekekről.

Minden gyerek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújt biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban.

A nevelőszülő olyan gyermekekről gondoskodik, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, emiatt gyermekvédelmi gondoskodásba kerültek. Ennek oka lehet a gyermek súlyos elhanyagolása, bántalmazása vagy a szülők halála. A gyerekek az SOS-ben nevelőszülőnél, családban nőhetnek fel, nevelőszülő, pszichológus, fejlesztőpedagógus és a különböző szakemberek együtt dolgoznak azon, hogy fa gyerekek eldolgozzák a hozott traumákat és behozhassák lemaradásaikat.

Bárki lehet nevelőszülő, aki kedvet érez ahhoz, hogy gyerekekkel foglalkozzon hivatásszerűen, és betöltötte a 24. életévét. Lehet nő, férfi, egyedülálló vagy házas, lehet mellette munkája, vagy vállalhatja akár főállásban is. A nevelőszülő maga dönti el, hogy hány gyereket vállal, lehet az 1, vagy akár 5 gyermek.

Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is nevelőszülőket keres, akik Orosházán, vagy annak 60 kilométeres körzetében, saját ingatlanukban fogadnák a gyermekeket, ezért nyílt napján betekintést enged az érdeklődőknek a nevelőszülők mindennapjaiba.

időpont:2019. február 28. csütörtök 10 óra helyszín:5900 Orosháza, Bajcsy-Zsilinszky utca 11.

Nevelőszülőnek jelentkezni lehet az alábbi oldalon keresztül:https://www.sos.hu/neveloszulo/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.