Hírzóna

Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

2019. február 22., péntek
Befektetés-ösztönzés Csongrád Megyében

 

A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal konzorciuma megyei szintű foglalkoztatási együttműködést, paktumot hozott létre, melynek célja a térség munkaerő-piaci helyzetének javítása.

Ebben meghatározó szerepe van a befektetés ösztönzésnek, hiszen az új befektetések jelentős szerepet játszanak egy térség gazdasági fejlődésében. A kívülről az adott térségbe irányuló, valamint a térségben gazdálkodók további fejlesztései többlet foglalkoztatást, többletjövedelmet jelenthetnek, valamint nagymértékben javíthatják a munkához jutás mellett a munkavégzés feltételeit is. A megyei szintű befektetés-ösztönzési tevékenység célja, hogy Csongrád megye hazai és nemzetközi viszonylatban is vonzó befektetési környezet legyen, illetve tovább erősödjön bármely, a térséget felkereső és beruházni kívánó gazdasági szereplő számára. Ennek érdekében elkészült egy honlap, mely angol és magyar nyelven befektetői szempontból mutatja be megyénket. A honlap számba veszi a helyi adottságokat, az elérhető szolgáltatásokat, elemzéseket tartalmaz, és igyekszik bemutatni a fejlesztésre alkalmas területeket, ingatlanokat. Az ismert megyei adottságok mellett olyan ágazati profilok is bemutatásra kerülnek, amelyekben nagy fejlődési potenciál van, ilyen például a járműipar, az Információs és Kommunikációs Technológiai szektor, vagy a turizmus. Az elvégzett gazdasági elemzések eredményeképpen 7 kitörési pont, kulcsterület került meghatározásra. Csongrád megyében az előbbieken túl az élelmiszeripart, a kenderipart, a tudásipart és az ELI-t, illetve a megújuló energia hasznosítását emelték ki a vizsgálatok. Ezek az irányok jól illeszkednek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiához, mely Csongrád megyét a „tudás régiók” kategóriájába sorolja, és a K+F mutatók elemzése során rendre az első 3 megye közt említi. Csongrád megye nem csak a régión, országon belül, de a hármashatár közelségét kihasználva déli irányba nyitva, határon átnyúlóan is segíteni kívánja a gazdasági vonzerő és versenyképesség növelését, illetve egyben központjává is szeretne válni, amely elősegíthetné a népességmegtartó erő növekedését. Ez a feladat természetesen folyamatos együttműködést igényel a megyében működő más szervezetekkel, melyek közül a legfontosabb partnerek a megye települései és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A projektről bővebb információért keresse fel a Csongrád Megyei Önkormányzatot, illetve figyelje a csongradmegyeipaktum.hu és az investincsongradcounty.hu weboldalt. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt címe: Csongrád Megyei Gazdaság- és Foglalkoztatás-fejlesztési Együttműködési Program (PAKTUM) Projekt azonosító: TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.