Sport

Balogh Zsolt "telhetetlen" – a legsikeresebb szezonja után búcsúzna Szegedtől

Balogh Zsolt "telhetetlen" – a legsikeresebb szezonja után búcsúzna Szegedtől

2019. február 16., szombat
Balogh Zsolt "telhetetlen" – a legsikeresebb szezonja után búcsúzna Szegedtől

A hét elején jelentette be Balogh Zsolt, hogy a szezon végén elhagyja a MOL-Pick Szegedet és Tatabányára igazol. A válogatott jobbátlövő a hír mellé gyorsan leszögezte: ameddig Szegedre köti a szerződése, csak erre a feladatra koncentrál. Már csak azért is, mert pályafutása legsikeresebb szezonja után szeretne búcsúzni.

- Az elmúlt néhány napban nem volt olyan oldal, ahol ne jelent volna meg hogy eligazol Szegedről és Tatabányára szerződik. Gondolta, hogy ekkora visszhangja lesz a klubváltásának?

- Nem érzem ezt olyan rendkívülinek, ráadásul minden csoda három napig tart. Jön majd új hír a sportágban és akkor rögtön az lesz majd a fontos, az átigazolásom pedig lecseng. Én kértem, hogy most jelentsük be, mert most ez még egy könnyebb időszak a szezonban, elejét vettük minden pletykának, szóbeszédnek és mire jönnek a komolyabb feladatok, mindenki arra tud koncentrálni.

- Nem mintha addig ne lenne nehéz meccsük. Messzebb ne menjünk, rögtön vasárnap aMotorZaporozsje ellen. Ukrajnában igencsak megizzadtak a sikerért ősszel.

- Nekünk hazai pályán nyernünk kell az ukrán bajnok ellen. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy kiengedjünk, vagy lazára vegyük a meccset. A továbbjutásunk megvan, a második helyünk biztos, de a Celje ellen is látszott, hogy még messze nem ott tartunk játékban, ahol ősszel. Sok gólt kaptunk, ami mutatja, hogy védekezésben vannak még meg nem értések, amin dolgoznunk kell, hogy az egyenes kieséses szakaszra tökéletes legyen minden. Jobbak leszünk edzésről edzésre és meccsről meccsre, de nem engedhetünk ki. Az ukránoknak a továbbjutás miatt minden pontra szükségük van, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk.

- Mit biztosít a biztos továbbjutás és a biztos második hely?

- Ahogy mondtam, nem lazíthatunk, de nyugalmat adhat. Lehetőségünk van arra, hogy tökéletesítsük a játékunkon és arra is, hogy azok a játékosok is többet legyenek pályán, akiknek eddig kevesebb szerep jutott. Fontos, hogy ők is bármilyen helyzetben bármikor bevethetőek legyenek, mert nagyon kemény időszak vár ránk tavasszal. Kevesebb meccsünk lesz, mint ősszel, de szinte mindegyik nagyon komoly téttel bír. Ezt fizikálisan és fejben is bírnunk kell.

- Reálisan nézve a PSG-t nem érik már be, így a BL alsó ágáról a Silkeborg-Plock összecsapás győztesével kell megmérkőzniük a nyolc közé jutásért. Melyikkel játszana szívesebben?

- Ne kérdezzen nehezet, erre nem is tudok hirtelen mit mondani. Egyrészt aki azt gondolja, hogy az alsó ágról érkező csapat ellen a kötelező kőrt tudjuk le, azt figyelmeztetném, hogy tavaly a Montpellier onnan érkezett, majd meg sem állt a BL győzelemig. Amelyik csapat onnan jön, kisebb teherrel érkezik, a nyomás elsősorban az ellenfélen van. Akármelyik csapat is jön, nagyon nehéz dolgunk lesz, úgyhogy nem választanék ellenfelet.

- Júniusban a klub és a szurkolók is elköszönnek a távozó játékosoktól, ez az Ön esetében sem lesz másképp. Milyen tavaszi eredmények után távozna elégedetten?

- A Magyar Kupára nagyon fáj a fogam. Amióta itt vagyok, többször szinte már a serlegen volt a kezünk, de a magasba egyszer sem emelhettük. Nagyon jó lenne most végre ünnepelni utána. Na meg persze a bajnoki címet hiába nyertük meg tavaly, azért idén is az arany a célunk, és szép lenne egy bajnoki arannyal búcsúzni. Senki ne érezzen telhetetlennek, de a koronát az egészre a BL Final4 tehetné fel. Szegeden én nyertem egy EHF kupát, de Kölnbe eljutni igazán szép befejezése lenne a szegedi éveimnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.