Közélet

A város napján nyithat a megújult makói könyvtár

A város napján nyithat a megújult makói könyvtár

2019. február 7., csütörtök
A város napján nyithat a megújult makói könyvtár

Már megkezdődött a makói könyvtár visszaköltözködésének előkészítése a Szent János téri ideiglenes épületben. A kötetek áthordása egy hónap múlva indul, a nyitás májusban, a városnapon várható - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerinta jelenleg átmeneti helyen működő makói József Attila Könyvtár munkatársai a napokban már megnézték a csaknem elkészült új könyvtárépületet a Deák Ferenc utcában – azért, hogy kitalálhassák, mi hol és hogyan lesz elhelyezve. Már folyik a visszaköltözés előkészítése, a raktáron lévő állomány portalanítása, rendezése. A makói könyvtárnak közel 100 ezer kötete van, dolgozója viszont a közfoglalkoztatottakkal együtt is csak 10, ezért önkormányzati segítségre, sőt önkéntesekre is számítanak majd. Érdekes egyébként, hogy az új épületben a köteteket nem a megszokott ábécérendben, hanem a korszerű igényekhez igazodva tematikusan helyezik majd el. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.