Sport

Sorsdöntő mérkőzés jön a világbajnokságon

Sorsdöntő mérkőzés jön a világbajnokságon

2019. január 20., vasárnap
Sorsdöntő mérkőzés jön a világbajnokságon

A végső helyezésünk szempontjából a középdöntő legfontosabb mérkőzése jön a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Tunézia ellen a dán–német közös rendezésű világbajnokságon.

Az a középszakasz előtt biztos volt, ha minimum a csoport negyedik helyén szeretnénk végezni, és így a még biztos olimpiai selejtezőt érő hetedik helyért játszhassunk, akkor Tunéziát le kell győznünk. Mindkét csapat pályára lépett szombaton, az afrikaiak pihentebbek lehetnek, mivel a korábbi meccs volt az övék- ott sima vereséget szenvedtek Svédországtól. A mieink vállalható vereséggel zártak- "csak" hárommal maradtak alul a házigazda dánokkal szemben. Mindkét csapat tudta pihentetni kulcsjátékosait szombaton, így egy kemény összecsapásra van kilátás, ahol nyernünk kell, ha életben szeretnénk tartani olimpiás álmainkat. Jó hír, hogy a fiatalok, Szita Zoltán és Máthé Dominik, valamint a szélsőből irányítóvá előrelépő Juhász Ádám remekül szálltak be a világbajnokságon. Két sérült lövőnk, Bodó Richárd és Balogh Zsolt is várhatóan pályára léphet. https://www.facebook.com/szegedma/videos/412575072911055/ Tunézia négyszer szerepelt olimpián, legjobb eredménye a 8. hely volt 2012-ben. Az idén a 13. világbajnokságán játszik, 2005-ben házigazdaként a bronzmérkőzésig jutott. Az Afrika-bajnokságokon Tunézia rendszeresen tarol: 23-szor vett részt, 10 aranyat, 7 ezüstöt és 6 bronzot nyert a tornán. A mostani vb C-csoportjában úgy gyűjtött hat pontot és szerezte meg a harmadik helyet, hogy megverte öttel Ausztriát, néggyel Szaúd-Arábiát és hattal Chilét.A legutóbbi Afrika-bajnoki fináléban Egyiptomot legyőző tunéziaiak legjobbja a montpellier-i Mohamed Szuszi irányító-balátlövő, aki tagja volt a tavaly BL-győztes gárdának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.