Hírzóna

Ökumenikus imahetet tartanak Vásárhelyen (is)

Ökumenikus imahetet tartanak Vásárhelyen (is)

2019. január 21., hétfő
Ökumenikus imahetet tartanak Vásárhelyen (is)

Vasárnaptól vasárnapig közösen imádkoznak a magyarországi egyházak a Krisztus-hívők egységéért. Így lesz Vásárhelyen is - írja a Délmagyar.

A lap összefoglalójából kiderül, hogya vásárhelyi keresztény felekezetek idén is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez, január 20. és 27. között egymás templomaiban, gyülekezeti termeiben közösen járulnak az Úr színe elé. A nyitó istentisztelet a Református Ótemplomban volt, igét Németh László római katolikus esperes hirdetett, a liturgiát Nagy Ervinné evangélikus lelkipásztor vezette. Az imahét központi igéje: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj..." A vásárhelyi imahét alkalmai vasárnaptól vasárnapig mindig 17 órakor kezdődnek. Hétfőn a tabáni református imaházban, kedden az evangélikus templomban, szerdán a baptista gyülekezet, csütörtökön az újtemplomi református gyülekezet imatermében, pénteken a Szentháromság-templomban, szombaton a Völgy utcai unitárius gyülekezeti teremben gyűlnek össze a hívek közös imára. A rendezvénysorozat a Szent István Király-templomban zárul január 27-én, szintén 17 órai kezdettel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.