Hírzóna

Nagyon furcsa halat fogtak Szegeden

Nagyon furcsa halat fogtak Szegeden

2019. január 29., kedd
Nagyon furcsa halat fogtak Szegeden

Kifogták, majd visszaengedték a szegedi Lencsés horgásztó lapátorrú tokját - bár ahogy a horgászok meglátták, azt gondolták, ez valamilyen átverés. A különleges hal a Mississippiben őshonos, de Kelet-Európában is telepítik tavakba, és megjelent a Dunában - írja a Délmagyar.

– Pontyoztunk aznap. Először azt hittem, hogy harcsát akasztottunk, olyan erővel húzott. Amikor közelebb ért, láttuk, hogy nem az. Aztán csak lestünk, hogy mégis mi lehet – mondta Farkas István, aki Gombos Attilával és Szűcs Andrással közösen pecázott december 26-án a szegedi Lencsés tavon. Elkelt a segítség.

Farkas István és egyik segítője, Gombos Attila a hallal. Fotó: Szűcs András

– Elfáradni elfáradt, de nem lehetett szákkal meríteni, a nagy orra miatt nem fért bele. Végül kézzel sikerült kiemelni. Nem a szájában volt a horog, mert nem a csalira kapott, csak beleakadt a szerelékbe. Azt hittük, valami mutáns, vagy ez egy fölfújt játék, és valaki szórakozik velünk. Jó buli volt. Lefényképeztük, aztán visszaengedtük a vízbe, hadd menjen - mesélte. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.