Gazdaság

Megnégyszerezte szegedi utasforgalmát a FlixBus

Megnégyszerezte szegedi utasforgalmát a FlixBus

2019. január 22., kedd
Megnégyszerezte szegedi utasforgalmát a FlixBus

Másodszor duplázta meg éves utasforgalmát Magyarországon a FlixBus, amely tavaly Győrben már triplázott, Szegeden pedig megnégyszerezte korábbi eredményét – írja a Világgazdaság.

A világ legnagyobb kiterjedésű hálózatát kiépítő buszszolgáltató társaság 2016-ban jelent meg a magyar piacon, ahol 2017-ben és 2018-ban is az előző évi utasforgalom kétszeresét érte el. A Világgazdaság megkeresésére Miklósy Boglárka, a FlixBus magyarországi kommunikációs menedzsere leszögezte, hogy utasszámot a cég sehol sem hoz nyilvánosságra, a működési területét jelentő 29 országban azonban a korábbi 250 ezer helyett tavaly már napi 350 ezer összeköttetést biztosított, így tavaly 40 százalékos növekedést ért el.

A magyarországi eredmények az átlagos nemzetközi bővülést jócskán meghaladják, a növekedés a stabilan erősödő piaci keresletre épül, mind az utasok, mind a járatok száma nő.

A FlixBus tavaly Győrből megháromszorozta, Szegedről megnégyszerezte utasforgalmát, országosan pedig duplázott. Az útvonalak zöme nem szezonális, legfeljebb a járatsűrűség változik az év során, például amikor a nyári hónapokban és a december–januári ünnepi időszakban megnő az utasok száma – hangsúlyozta a vállalat illetékese. További részletek

ITT

olvashatók. (Kiemelt kép: flixbus.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.