Közélet

Jó reggelt, Szeged - Hamarosan fény derülhet az időkapszulák titkára

Jó reggelt, Szeged - Hamarosan fény derülhet az időkapszulák titkára

2019. január 29., kedd
Jó reggelt, Szeged - Hamarosan fény derülhet az időkapszulák titkára

Több időkapszulát is elhelyeztek néhány szegedi általános iskolában 1969. március 21-én. Az akkori diákok most kíváncsian várják: vajon feltárhatják-e az akkor elrejtett emlékeket?

Az egyik, a Rókusi I-es számú általános iskola udvarában elhelyezett időkapszulát borító lap képét a Szegedi Emlékkereső Facebook-csoportban tették közzé.

Az iskolától megkeresésünkre azt a választ kaptuk,

már többen jelentkeztek, hogy az évfordulón felbontanák a kapszulát, szerintük erre sor fog kerülni március 21-én. Tizenkét nap telt el azóta, hogy elküldtük az önkormányzatnak a Tisza Lajos körút és a Szentháromság kereszteződésében kopásnak indult zebrákkal kapcsolatos kérdéseinket. Szinte már mondanunk sem kell,

közel két hét alatt nem találtak nyilatkozót.

A csúszásokat és az elkészült felújításokat figyelembe véve, mi már előre félünk a 2019-re ígért építkezésektől. A We Love Hungary online magazin 2019-es útikönyvét a hónapban adták ki. Ebben Szeged is nagy szerepet kapott, hiszen péntektől vasárnapig kínálnak programot a napfény városában.

De nem csak turistáknak érdemes belelapozni az interneten is elérhető kiadványba.

Hétfőtől lebontják a város téli díszeit.

Így a fényfüzéreket és a világító szarvas látványát sem élvezhetjük tovább.

A szarvasnak kalandos tele volt.

Korábban megírtuk,

hogy egy zárlat következtében január elején füstölt, majd elsötétült. Ezek után gyorsan orvosolták a hibát, másnapra már újra lehetett vele szelfizni.

Március 24-én dönt a rettegett halálosztó, Magda Marinko feltételes szabadlábra helyezéséről a szegedi büntetés-végrehajtási bíró

.Magda Marinko feltételes szabadlábra helyezése persze nem jelent auto­matikus szabadulást, hiszen kiadják Szerbiának. Ott 2001-ben eltörölték a halálos ítéletet, így Magda Marinko büntetését is életfogytiglani szabadságvesztésre változtatták, ami legalább negyven év szerb börtönt jelent számára, s legkorábban harminc év eltelte után vizsgálhatják felül büntetését, azaz 86 éves korában szabadulhat.

Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.