Közélet

Jó Reggelt Szeged - Birtokba vették a Ligetet a futók

Jó Reggelt Szeged  - Birtokba vették a Ligetet a futók

2019. január 18., péntek
Jó Reggelt Szeged  - Birtokba vették a Ligetet a futók

Az újszegedi Erzsébet liget átadása“kissé” késik, rá is untak a helyiek a várakozásra: inkább használni kezdték a területet. Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a sportolni vágyók „birtokba vették” az újonnan kialakított, kivilágított futókört. Állítását fényképekkel is igazolta.

2018 tavaszán aztán elkezdődött a munka és úgy tűnt minden rendben lesz, tudja tartani a kivitelező konzorcium a szeptemberi határidőt és az árat egyaránt.

Nem így lett.

Szeptember végén, a műszaki átadás helyett már arról beszélt Szentgyörgyi Pál, a város alpolgármestere a közgyűlésben, hogy a munkák felét tudták csak elvégezni a csapadékos tavasz (micsoda vis maior, csapadék tavasszal?) miatt, így a műszaki átadás novemberre csúszik.

Úgy néz ki azonban, hogy a szegediek ráuntak a bénázásra,

és inkább a saját kezükbe vették az irányítást. Esténkét birtokba veszik a rekortán futó pályát, amelyen elmondásuk szerint rendkívül jó futni. Milyen lesz az idei szőlőtermés? Idén sok finom magyar bor fog készülni? Borkedvelők, borászok figyelem,

január 20-án az ópusztaszeri Vince-napi vesszővágáson minden kiderül.

A 2019/2020-as évadra társulati tagokat keres a Szegedi Kortárs Balett.

Az, hogy ki felel meg a feltételeknek egy próbatáncon dől majd el.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott

a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz – tudatta a Csongrád Megyei Főügyészség.

Szanka Ferenc közölte, a férfi ellen kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt emeltek vádat.

Ha még több hírre kíváncsi, kattintson.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.