Hírzóna

Jó Reggelt Szeged - A K'ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék

Jó Reggelt Szeged - A K'ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék

2019. január 23., szerda
Jó Reggelt Szeged - A K'ART-ba is juttathattak pénzt Botkáék

Csődbűntett miatt folyik büntetőeljárás a céggel szemben. A társaságot a szocialista Botka László vezette szegedi önkormányzat is előszeretettel foglalkoztatta: 700 milliós megbízást is adtak.

Tanúk meghallgatásával folytatódott kedden

a Szegedi Járásbíróságon Hódmezővásárhely legnagyobb korrupciós ügyeként nyilvántartott K’-ART ügy tárgyalása. A csődbűntett miatt folyó eljárásban több egykori állami tisztviselő mellett a K’-ART cégcsoportot akkor tulajdonló, a Jobbikkal szoros kapcsolatot ápoló és a Márki-Zay kampányban aktívan részt vevő Kendi család tagjai ültek a tanúk padján. Bob Dylan-ről kevesen tudják, hogy a zseniális zenei alkotásai mellett több művészeti ággal is foglalkozik.

Júliusban elhozzák Szegedre a külföldi alkotó munkáit,

ami két hónapig lesz látható a REÖK Palotában. Zakar Péter, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese egy január 11-i kerekasztal-beszélgetésen arra utalt, hogy az intézmény a legkiválóbb magyar és nemzetközi hallgatókat kívánja oktatni a legmagasabb színvonalon – olvasható Rovó László, az SZTE rektorának közleményében, amelyben reagál a Zakar Pétert ért támadásokra.

A rektor szerint alaptalan politikai vádaskodás folyik Zakar ellen.

Negyedórányi időutazásra hív egy, még a szocializmusból származó autós “vlog”. Az akkori felvétel első képkocáin a Dóm téren találjuk magunkat, ahonnan az Aradi tér akkor még kétirányú úttestjén balra fordul a sofőr.

A bő három évtizeddel ezelőtti autókázás a Tisza-partot, Tarjánt, Makkosházát, Rókust és a Széchenyi teret is érintette.

A csehországi Chumotov városából vásárol négy darab alacsony padlós szóló trolibuszt az önkormányzati tulajdonú Szegedi Közlekedési Társaság.

A 120 millió forintos beszerzést még 2018 szeptemberében hagyta jóvá a szegedi közgyűlés.

Az információk szerint a járművek 2006-os évjáratú, Cegelec hajtásrendszerrel szerelt Solaris Trollinók lesznek, amelyek megérkezésük után egy átfogó felújítási program keretében meg is újulnak.

Ha még több hírre szomjazik, kattintson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.