Hírzóna

Járólapokat és csempéket loptak egy szegedi lakásból

Járólapokat és csempéket loptak egy szegedi lakásból

2019. január 21., hétfő
Járólapokat és csempéket loptak egy szegedi lakásból

Burkolólapokat vitt el egy felújítás alatt álló szegedi lakásból egy helybeli fiatal. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt.

A 19 éves férfi valamikor tavaly december 19. és január 5. között a nyitott ajtón jutott be a lakásba, ahonnan több mint 400 ezer forint értékben tulajdonított el csempéket és járólapokat. A rendőrök tíz napon belül megállapították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjének kilétét. A fiatalt előállították, aki gyanúsítotti kihallgatása során beismerte tettét. Elmondta, hogy a burkolólapokat értékesítette, amelyek egy részét a nyomozók lefoglalták. A férfival szemben lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon. A bűncselekmények megelőzése érdekében érdemes megfogadni a következőket:
  • Újsághirdetés útján, házaló árusoktól való vásárláskor, illetve online aukció esetén nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá válnak.
  • A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat fontolják meg!
  • Fontos, hogy a vásárlásnál a lehető legkörültekintőbben járjanak el, kizárólag ellenőrzött helyről, vagy ismert kereskedőktől vásároljanak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.