Hírzóna

Idős nőt és kutyáját mentettek egy égő házból Szegeden

Idős nőt és kutyáját mentettek egy égő házból Szegeden

2019. január 4., péntek
Idős nőt és kutyáját mentettek egy égő házból Szegeden

A rendőrök a katasztrófavédelem és a polgárőrség munkatársaival közösen életet és értéket mentettek egy égő házból Szegeden - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányításiKözpontjába január 3-án 23 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fogarasi utcában egy lakóház melléképületének tetőszerkezete lángol. A helyszínre elsőként kiérkező körzeti megbízottak látva a tüzet, azonnal a házhoz siettek és megpróbálták kideríteni, tartózkodik-e otthon valaki. A zárt nyílászárók miatt az ingatlanba bejutni nem tudtak, de a rendőri felszólításra egy idős nő jött ki, aki nem is tudta, hogy ekkora baj van. Az asszonyt és kutyáját haladéktalanul biztonságba helyezték, majd elzárták az ingatlan homlokzatán a gázcsapokat. Ekkor érkezett a helyszínre egy polgárőrrel a második járőrpár. Segítségükkel a lángoló melléképület mellől két-két darab, 40 literes acetilén- és oxigénpalackot vittek biztonságos helyre és mielőtt a tűz átterjedhetett volna, egy gépjárművet is kitoltak az utcára. Az időközben kiérkezett tűzoltó egységek megkezdték az oltást. Annak biztosítására a rendőrök lezárták az érintett útszakaszt, és amentőszolgálat kiérkező munkatársainakátadták az ott lakó idős nőt, akit kórházba szállítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.