Gazdaság

Hét évig nincs veszélyben a rezsicsökkentés

Hét évig nincs veszélyben a rezsicsökkentés

2019. január 2., szerda
Hét évig nincs veszélyben a rezsicsökkentés

Legkorábban 2025-ben javasolhatja az Európai Bizottság a villamos energia fogyasztói ára hatósági szabályozásának eltörlését. Addig is fenntartható a rezsicsökkentés rendszere, de a jogalkotók hosszabb távon azt szeretnék, hogy az energiaszegénységet a szociális rendszereken keresztül kezeljék a tagállamok– írja a Magyar Idők.

Az európai uniós tagállamok 2025-ig biztosan fenntarthatják a villamos energia árszabályozását – erről született megállapodás december végén az Európai Tanács és a Parlament között. A hatósági fogyasztói árakra vonatkozó egyezség értelmében a tagállamok, így Magyarország is fenntarthatja a rendszert átmenetileg – írta a Bruxinfo. Elsősorban, de nem kizárólagosan a védett és energiaszegény háztartások segítésére alkalmazható továbbra is a rezsicsökkentés intézménye. A jogalkotók megjegyezték azonban, hogy az energiaszegénységet mindenekelőtt a szociális rendszereken keresztül kellene kezelni. További részletek

ITT

olvashatók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.