Krimi

Hat évre ítéltek egy koszovói drogcsempészt Szegeden

Hat évre ítéltek egy koszovói drogcsempészt Szegeden

2019. január 15., kedd
Hat évre ítéltek egy koszovói drogcsempészt Szegeden

Jogerősen hat év börtönbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy koszovói férfit, aki több mint 11 kilogramm marihuánát próbált 2017-ben Magyarországon keresztül Olaszországba csempészni.

A táblabíróság az ország területére behozatallal, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 58 esztendős férfit, és a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott 2017 elején hitelből, 4800 euróért marihuánát vásárolt Albániában, hogy a drogot Olaszországba csempéssze. A 11,283 kilogramm össztömegű kábítószert 16 műanyag tasakba osztotta szét, majd elrejtette a fiától kölcsönkért gépkocsiban, úgy, hogy a jármű belső küszöbét minkét oldalon megbontotta, és ott rejtekhelyeket alakított ki. A férfi január 13-án délután indult el Koszovóból, másnap pedig a tompai határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. A kocsi átvizsgálása során a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett marihuánát. A kábítószer-szállítmány összes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának legalább 9,9-szerese volt, 10 gramm híján elérte a különösen jelentős mennyiség alsó határát. Döntésével a táblabíróság megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét. A vádlott cselekményét kábítószer-kereskedelem helyett az enyhébben minősülő kábítószer birtoklásaként ítélte meg, és büntetését nyolc év fegyház helyett hat év börtönre enyhítette.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.