Közélet

Hamarosan új tornacsarnok épül a Madách suliban

Hamarosan új tornacsarnok épül a Madách suliban

2019. január 30., szerda
Hamarosan új tornacsarnok épül a Madách suliban

Tavaly áprilisban égett le a Madách-iskola tornaterme, a diákok testnevelésóráit ideiglenes helyszínen tartják azóta is. A tervek szerint egy teljesen új, komplex csarnokot húzhatnak föl az iskola udvarán, amelyet leghamarabb nyáron kezdhetnek el építeni - írja a Délmagyar.

A lap cikke szerintáprilisban lesz egy éve, hogy leégett a Szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme, amely a tűzben használhatatlanná vált.A tűz az iskola hatszáz négyzetméteres, különálló, téglaépítésű tornatermében ütött ki. A tűzoltóknak köszönhetően legalább a környező épületeket sikerült megvédeni, így a lángok nem okoztak károkat sem az iskola főépületében, sem a szomszédos lakóházakban. A gyerekek testnevelésóráit azóta a Szegedi Rendőrkapitányság Párizsi körúti tornatermében tartják, ahol jó körülmények között egyszerre két osztály testmozgása is megoldott. Ám a tervek szerint új csarnok épülhet a közeljövőben. A Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit szerint a leégett tornaterem helyett új, komplex tornacsarnok létesítését tervezik. A kivitelezést pályázati forrásból kívánja a Szegedi Tankerületi Központ megvalósítani. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt fotó: Frank Yvette)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.