Gazdaság

Fordulat jöhet az albérletek piacán

Fordulat jöhet az albérletek piacán

2019. január 8., kedd
Fordulat jöhet az albérletek piacán

Mivel az idén átadandó új otthonok jó részét befektetői céllal vásárolták meg, azok jelentősen bővíteni fogják az albérleti kínálatot a nagyobb városokban, ami akár a bérleti díjak mérséklődéséhez vezethet. Az elmúlt években nagyon megdráguló bérléssel mindenesetre a tulajdonosokkal szemben támasztott elvárások is megnőttek - írja a Magyar Idők.

A lap cikke szerint az előző években elindult építkezések jelentős része idén fejeződik be, az új lakások megjelenése pedig fordulatot hozhat az albérletek piacán az Ingatlan.com elemzése szerint. Balogh László, a hirdetési oldal vezető gazdasági szakértője azt mondta, mivel az eladási céllal épült új lakások jelentős részét befektetők vásárolták fel, ezzel a bérleti piacon ugrásszerűen nő majd a kínálat. Jelenleg Budapesten egy legfeljebb 80 négyzetméteres albérletért havonta átlagosan 150 ezer forintot kell fizetni, azonban az új vagy újszerű ingatlanokért 170 ezret. Székesfehérvárott az átlagos díj csak 110 ezer forint havonta, de az újabb ingatlanokért jellemzően 160 ezret is elkér a tulajdonos. Az új vagy újszerű kiadó lakások felára legalább 10-20 százalék valamennyi megyeszékhelyen. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.