Közélet

Februártól látogatható Szeged legrégebbi épülete

Februártól látogatható Szeged legrégebbi épülete

2019. január 29., kedd
Februártól látogatható Szeged legrégebbi épülete

Februártól látogatható lesz Szeged legrégebbi épülete, a Dömötör-torony. A 11. századi alapokon nyugvó épületet a nagyközönség ritkán láthatta, péntektől azonban idegenvezetéssel bárki megnézheti.

A Dömötör-torony meséicímmel nyílik kiállítás 2019.január 31-én, csütörtökön, 17 órakor a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. A tárlat – amelyet Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök nyit meg –Szeged legrégebbi építészeti emlékének korabeli fotóit, valamint a toronyról szóló újságcikkeket és könyveket mutatja be. 2019. február elsejétől pedig idegenvezetéssel, folyamatosan látogatható a Dömötör-torony. Belépő a Szegedi Dóm Látogatóközpont jegypénztárában kapható 700 forintért. Szeged legidősebb, 11. századi alapokon nyugvó építménye a Dömötör-torony, a mai Fogadalmi templom helyén állt Szent Demeter-templom egyetlen meghagyott tornya. A templomot első alkalommal 1199-ben említették. Számos alkalommal átépítették, és csak a 18. századra nyerte el végső formáját.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.